Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

TV: Lundh om Fifa-valet: "Kandidaterna saknar sjukdomsinsikt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

På fredagen ska Fifa välja en efterträdare till Sepp Blatter.
Samtidigt saknar fotbollsfans världen över förtroende – för samtliga fem kandidater.
- Korruptionen och problematiken genomsyrar hela organisationen, säger Olof Lundh.

Fotbollskanalens krönikör gästar Nyhetsmorgon ihop med Patrik Arnesson, grundaren bakom fotbollsappen Forza Football som finns i ett flertal länder. På sina plattformar har Forza Football frågat supportrar från 28 nationer om vilket förtroende de känner inför Fifa efter det senaste året med flera skandaler och där många högt uppsatta företrädare, inte minst ordföranden Sepp Blatter, dragits in i en härva med misstankar om penningtvätt och annan ekonomisk brottslighet.

- Och då visar det sig att sju av tio helt och hållet saknar förtroende för Fifa, säger Arnesson som även berättar att en övervägande majoritet vill ha in fler kvinnor på ledningsnivå.

Olof Lundh konstaterar att det världsomspännande fotbollförbundet har en brant uppförsbacke, och att de fem kandidater som slåss om att bli dess nye president alla är indragna i den kultur som varit förhärskande inom Fifa under många år.

- Problematiken greppar över hela fotbollen, så ingen av dem har någon sjukdomsinsikt på det viset. Bara att de ställer upp visar på den saken, säger Lundh.

Se klippet där Arnesson och Lundh går igenom förutsättningarna för fredagens Fifa-kongress och tar en närmare titt på kandidaterna Jerome Champagne, Gianni Infantino, Prins Ali bin Al-Hussein, Tokyo Sexwale och Shejk Salman bin Ibrahim al-Khalifa.

Publicerad 2016-02-26 kl 07:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons