Chelsea föll i finalen i klubblags-VM 2012.
Under lördagen fick London-laget revansch efter en rysare.
Kai Havertz straffade Palmeiras till 2-1-seger efter förlängning.
- Det är fantastiskt, säger tysken enligt BBC.

Chelsea vann i fjol Champions League och ställdes under lördagen mot den brasilianska storklubben Palmeiras, som vann Sydamerikas motsvarighet under 2021, i finalen i klubblags-VM. Chelsea har varit med i turneringen en gång tidigare, men föll då i finalen mot Corinthians 2012, och sedan dess har bara europeiska lag vunnit turneringen.

Därmed jagade London-klubben revansch, men stötte på tufft motstånd i Abu Dhabi.

Första halvan av matchen slutade mållös och sedan gav Romelu Lukaku sitt Chelsea ledningen till 1-0 efter 55 minuters spel. Men det stod sig inte särskilt länge.

Bara några minuter senare fick veteranen Thiago Silva bollen på sin ena hand i straffområdet, vilket gjorde att Palmeiras fick straff och Raphael Veiga var kylig till 1-1.

Chelsea var därefter bättre och tryckte på för ett segermål, men hade ingen lycka och därmed gick finalen till förlängning.

När matchen väl såg ut att gå mot straffar blev i stället Chelsea tilldelat straff i den 115:e minuten efter hands i straffområdet. Kai Havertz klev då fram till elvametersmarkeringen och var kylig till 2-1. Den tyske landslagsspelaren blev därmed, precis som i Champions League-finalen, stor hjälte för London-klubben.

- Det är fantastiskt. Först blev vi mästare i Europa och nu är vi mästare i världen. Det låter bättre, säger tysken enligt BBC och fortsätter:

- Jag var nervös (inför straffen). Det var en viktig straff, det är galet, men det var bra att jag höll nerverna i styr. Jag är väldigt glad.

Tränaren Thomas Tuchel är i sin tur också lycklig efter segern.

- I omklädningsrummet sa vi: "Vilken möjlighet vi har, alla är avundsjuka på oss". Som pojkar drömde vi om sådana här finaler. Det är väldigt speciellt och vi sa att vi inte ville ångra oss efteråt, säger tränaren enligt Daily Mirror.

Chelseas finalseger i kväll är klubbens första i klubblags-VM.

Chelsea: Mendy - Christensen, Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kanté, Kovacic, Hudson-Odoi - Mount, Havertz - Lukaku.

Palmeiras: Weverton - Rocha, Garcia, Gomez, Piquerez - Dudu, Danilo, Ze Rafael, Veiga, Scarpa - Rony.

Publicerad 2022-02-12 kl 20:07