Aboubakar slår till med drömmål - reducerar för Kamerun
1:31
Castelletto ger Kamerun ledningen
0:31
Mitrovic med dubbla målchanser mot Kamerun

Serbien föll i premiären mot Brasilien (2-0), och Kamerun förlorade mot Schweiz med uddamålet. På måndagen jagade båda lagen sina första trepoängare.

När startelvorna släpptes var Kameruns förstemålvakt André Onana inte ens med i truppen, då han ska ha lämnat efter en dispyt med tränaren Rigobert Song.

När matchen blåstes i gång skulle det handla mer om Serbien till en början - och framförallt om Alexander Mitrovic. I den elfte minuten tog sig Fulhamstjärnan förbi genom väggspel på högerkanten, bröt in mot straffområdet och fick till ett kanonskott, som dock träffade stolpen.

Några minuter senare trasslade det till sig i Kamerunförsvaret, varpå Mitrovic fick tag på bollen igen, men sköt strax utanför.

Kamerun, som knappt haft en målchans, skulle dock ta ledningen. I den 28:e minuten fick de in 1-0 på en hörna, där Jean-Charles Castelletto hamnade helt fri vid målburen. Det var backens första mål i landslaget.

Men Serbien skulle komma tillbaka i matchen - och det med råge. Strahinja Pavlovic styrde in en frispark i 45:e minuten. Bara tre minuter senare var vändningen fullbordad, när Sergej Savic slog till med ett mål efter stort slarv i Kameruns straffområde - och en osäker insats av målvakten Devis Epassy.

- Jag tror att Onana hade gjort det här bättre, säger Vicki Blommé i CMores sändning, och får medhåll från de andra i studion.

I den 53:e minuten fick Aleksandar Mitrovic - äntligen - spräcka VM-nollan, när han fick bollen perfekt serverad vid mållinjen, och bredsidade in 3-1.

- Det är en upprullning utan dess like. Flera spelare hade chans att klippa till själv. Men de ville också få Aleksandar Mitrovics namn i målprotokollet - och nu har man lyckats, säger Adam Pinthorp i sändningen.

Men Fullham-spelaren skulle inte hinna vara glad länge, för tio minuter senare slog Vincent Aboubakar till med ett drömmål, då han lobbade bollen över Milinkovic. Och knappt tre minuter senare, i 66:e minuten, spelade Kamerun fram till 3-3 när Eric Maxim-Choupo-Moting fick in 3-3.

- Det känns helt overkligt. Det var två situationer, där serberna försökte ställa dem offside, men Nikola Milenković upphävde offside båda gångerna , säger C Mores expert Lotta Schelin.

Båda lagen fortsatte pressa på, och det kunde verkligen sluta hursomhelst. I den första av sex tilläggsminuter var Mitrovic nära att bli tvåmålsskytt, men då fick Epassy revasnch när han stod för en bra räddning.

Resultatet stod sig till slutet och hoppet lever för båda lagen, som har varsitt poäng inför sista omgången. Detta betydde också att Kamerun tog sina första VM-poäng - sedan 2002.

I de sista minuterna drog Milenković på sig ett gult kort och en frispark i bra läge.

- Han har varit rent ut sagt bedrövlig, säger Pinthorp om serben.

Kamerun: Epassy - Fai, Castelletto, N'Koulou, Tolo, - Kunde - Anguissa, Hongla - Mbeumo, Choupo-Moting, Toto Ekambi.

Serbien: Milinkovic - Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic - Zivkovic, Lukic, Maksimovic, Kostic - Tadic, Mitrovic, Milinkovic.