TV: Svenskhoppet till semifinal i Fifa-VM efter ny vändning

Fifa-VM

För andra slutspelsmatchen i rad hamnade Ivan Lapanje i underläge. Då stod svensken på nytt för ett styrkebesked när han vände till seger - semifinal väntar nu för Lapanje under tisdagskvällen.

I åttondelsfinalen i Fifa-VM hamnade svenske Ivan Lapanje i ett sent underläge, men lyckades vända och vinna matchen innan ordinarie tid var slut.

I kvartsfinalen hamnade Lapanje återigen i underläge, den här gången redan i matchupptakten mot amerikanen Michael Ribeiro. Men svensken visade prov på sitt starka psyke igen och  kvitterade två tredjedelar in i den första halvleken. I slutsekunderna av halvleken kom sedan också ett extremt viktigt 2-1-mål. Lapanje snurrade upp sin motståndare innan han snyggt sköt in bollen i det bortre hörnet.

I den andra halvleken fick svensken sedan en straff, men bommade. Trots missen så kunde han hålla undan mot Ribeiro och ta sig förbi kvartsfinalen.

Segern betyder att Ivan Lapanje kommer att vara med i den stora finalen under tisdagskvällen. Fyra spelare gör där upp om den åtråvärda segern som ger 20 000 dollar och dessutom en inbjudan till Ballon d'Or-galan. I semifinalen ställs Lapanje mot dansken Mohamad Al-Bacha, som har smått otroliga 13-0 så här långt i turneringen.

Se det stora avgörandet på Fotbollskanalen från 23.00 på tisdagskvällen.

Publicerad 2016-03-21 kl 22:19