Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Udda bud om VM 2030 - Saudiarabien med i kampen

Fifa-VM

VM 2030 har ännu inte fått en arrangör.
Nu uppges Saudiarabien, Egypten och Grekland ge sig in i kampen med ett gemensamt bud. 

Foto: Bildbyrån.

Senare i år arrangerar Qatar VM på herrsidan, och om fyra år hålls världsmästerskapet i tre olika länder - Kanada, Mexiko och USA. Ännu är det inte klart var VM spelas 2030. 

Nu skriver den engelska tidningen The Times att Saudiarabien, Egypten och Grekland är redo att tillkännage ett gemensamt bud för att få arrangera VM 2030. Om så skulle bli fallet skulle mästerskapet spelas på vintern för att undvika de höga temperaturerna i juni och juli.

Enligt The Times är det samtidigt underförstått att Saudiarabien skulle vara den ledande parten, då landet skulle behöva betala för eller bidra till de andra två ländernas infrastruktur för att kunna arrangera mästerskapet. 

Annons

Om Saudiarabien, Egypten och Grekland skulle få arrangera VM 2030 är det samtidigt ett kontroversiellt beslut, då Saudiarabien exempelvis fått en hel del kritik för landets brist på mänskliga rättigheter, samtidigt som nationen inte har demokratiska val och religionsfrihet. Kvinnor har heller inte grundläggande mänskliga rättigheter i landet. 

Publicerad 2022-09-08 kl 21:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto