Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Bekräftat: Platini ställer upp i Fifas presidentval

Foto: SCANPIX

Michel Platini meddelade under onsdagen att han kommer att ställa upp i Fifas presidentval den 26 februari.

- Jag påverkades av det stöd och den uppmuntran jag fått, säger han enligt Uefas hemsida.

Som väntat så ställer Michel Platini upp i Fifas presidentval den 26 februari 2016. Efter att Sepp Blatter överraskande ställt sin plats till förfogande så är fransmannen favorit till att bli Fifas nya ledare.

- Det här var ett väldigt personligt och nogrannt genomtänkt beslut. Ett där jag vägde in fotbollens framtid såväl som min egen framtid. Jag guidades också av stödet och uppmuntran som många av er har visat mig, säger Platini i ett brev till Fifas medlemsnationer, som Uefa publicerat delar av på sin hemsida.

Platini skriver också att han kommer att arbeta outröttligt för fotbollens bästa om han skulle bli vald. Efter skandalerna kring Fifa menar fransmannen att han försvarat sina idéer och förslag för att "ge tillbaka Fifa sin värdighet och den position de förtjänar."

Platini, som varit Uefa-president sedan 2007, väntas nu gå upp i valet mot Prins Ali som utmanade Sepp Blatter i våras. Prinsen har dock inte meddelat om han ställer upp. Luis Figo, som drog sig ur strax innan Fifa-valet, har inte heller bestämt sig för om han ska kandidera igen.

Senast den 26 oktober måste en president-kandidatur lämnas in.

Publicerad 2015-07-29 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons