Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Blatter vill ha sista ordet - planerar att bli "journalist"

Foto: SCANPIX

En kriminalroman baserad på Fifagate. Det är bara en av flera planer som korruptionsavstängde Fifa-basen Sepp Blatter smider på. Han kan dyka upp i medier redan under EM.

Enligt France Football har Blatter blivit tillfrågad av fransk tidning, ej en sporttidning, att vara expert under EM. Blatter ska inte ha tackat ja ännu men uppges ”mycket frestad av erbjudandet”, även om han ser sitt sportintresse som mer av ”geopolitisk natur”.

Blatter, som har en kort sportjournalistbakgrund på 60-talet, skrev förra söndagen sin premiärkrönika i Schweiz am Sonntag. Och Blatter vill sätta sitt namn på fler verk. Enligt France Football låter sig Blatter inte nöjas med den nyligen publicerade biografin ”Sepp Blatter: Mission and passion football”. Han planerar tillsammans med en forskare också en studie kring utvecklingen av fotboll och samhälle från 1974 och valet av João Havelange som Fifa-president.

I artikeln uppges dessutom Blatter ha, än så länge, vaga funderingar kring att berätta om Fifagate i form av en kriminalroman.

Blatter blev i december förra året avstängd från all fotboll i åtta år av Fifas etiska kommitté efter den uppmärksammade korruptionsskandalen. Blatter hade fram till dess varit Fifa-ordförande i 17 år. Straffet sänktes senare till sex år, men Blatter har tagit ärendet vidare till idrottens skiljedomstol CAS.

Publicerad 2016-05-05 kl 08:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons