POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA
2v

Byggandet i Qatar kritiseras igen – värme leder till hundratals dödsfall om året

Foto: Bildbyrån

Byggandet av arenorna till VM 2022 i Qatar fortsätter.
Nu rapporterar The Guardian om nya missförhållanden för arbetarna på plats.
Enligt tidningen hjälper inte de åtgärder som satts in för att skydda arbetarna mot värme, något som leder till hundratals dödsfall varje år.

Flera gånger har det riktats kritik mot bygget av arenor inför VM 2022 i Qatar. Senast för ett par veckor sedan rapporterade Amnesty International att över 6 000 klagomål kommit in under 2018 som berört dåliga arbetsförhållanden och uteblivna löner. De flesta av de klagomålet hade inte heller blivit lösta vid årets slut.

Nu kommer det nya rapporter om de dåliga förhållandena vid byggena. The Guardian skriver att hundratusentals personer fått jobba i upp till 10 timmar i temperaturer uppemot 45 grader Celsius. Enligt tidningen säger de Qatariska myndigheterna att de genom en lag förbjudit arbete på platser utan skugga ett par timmar mitt på dagen under sommaren.

Men det menar den engelska tidningen inte räcker och menar att arbete även utanför de timmar som förbudet gäller kan innebära att arbetarna utsätter sig för dödliga risker. Tidningen menar också att arbete i de höga temperaturerna har lett till hundratals dödsfall varje år.

Det ska även vara en skillnad i antal dödsfall som kopplats till hjärtattacker och andra hjärtrelaterade orsaker under sommarmånaderna, något tidningen menar är kopplat till värmen. Hela 58 procent av de dödsfallen under sommaren var kopplat till hjärtrelaterade orsaker, medan samma siffra för de kallare månaderna var 22 procent.

VM i Qatar kommer att spelas i december för att undvika värmen som finns under sommarhalvåret i landet.

Publicerad 2019-10-03 kl 18:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå