Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA
40v

Ex-allsvensk spelare till attack mot Fifa-presidenten: "Helt obegripligt"

Foto: Bildbyrån

Gianni Infantino såg nyligen Esteghlal-Persepolis på plats i Iran.
Nu riktar norska landslagsspelaren Caroline Graham Hansen skarp kritik mot Fifa-presidenten.
- Det är helt obegripligt att han gick på den matchen, säger den tidigare Tyresö-spelaren till norska TV2.

I Fifas stadgar står det att diskrimering av kön är strikt förbjudet. Trots det såg organisationens president Gianni Infantino derbyt mellan Esteghlal och Persepolis på plats Iran den 1 mars i år. En match som kvinnor inte är välkomna att gå på, eftersom att det bara är män som får gå på fotbollsmatcher i Iran.

35 kvinnor arresterades i samband med matchen på grund av att de försökt ta sig in på arenan, skriver Sky Sports. Gianni Infantino hävdar att han lyft frågan om att kvinnor inte får gå på fotboll i Iran och att han "blivit lovad" att det snart blir ändring på det i landet.

I ett inlägg på Instagram går nu Caroline Graham Hansen, mittfältare i tyska Wolfsburg och landslagsspelare för Norge, ut och kritiserar Infantinos besök på Iran-derbyt.

"Tyvärr finns det så många kvinnor som kämpar för sina rättigheter, bara för att de är kvinnor. Snälla, fortsätt kämpa - ni är alla mina största förebilder", skriver den tidigare Tyresö-spelaren.

För norska TV2 utvecklar Graham Hansen på följande sätt:

- Det känns väldigt hopplöst att hålla på med en idrott där vår främsta ledare väljer att stötta ett land som trycker ner kvinnor för att de är kvinnor. Det är helt obegripligt att han går på en match där kvinnor inte tillåts åtkomst och skickas i fängelse för det.

- Det är bara fotboll, och fotboll ska vara för alla. Han (Infantino) säger indirekt att fotboll inte ska vara för alla.

Publicerad 2018-03-08 kl 16:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons