Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FIFA

Fifa bekräftar: Videogranskning till VM 2018

Foto: SCANPIX.

Nu ska det bli färre felbeslut i VM. Under onsdagen meddelade Fifa att videogranskning kommer att användas under mästerskapet i Ryssland 2018.

Gianni Infantino har sedan han tillträdde som Fifa-president lobbat hårt för att domare ska få använda sig av mer teknik under matcher. 

Nu står det klart att videogranskning kommer att användas under VM 2018 i Ryssland. 

- Vi kommer att tillåta videogranskning eftersom vi inte har fått något annat än positiv feedback, säger Infantino enligt BBC.

Videogranskning användes för första gången under klubblags-VM i december förra året. Även i vänskapsmötet mellan Frankrike och Spanien för omkring en månad sedan testades den nya tekniken. Då tog domaren Felix Zwayer hjälp av videogranskning vid två tillfällen – och dömde bland annat bort Antoine Griezmanns 1-0-mål sedan Layvin Kurzawa varit offside när han nickskarvade fram till Atletico-spelaren.

Den svenske domaren Mohammed Al Hakim är en av de som tidigare har uttryckt att fler tekniska hjälmedel är välkommet.

- Jag tror absolut att det här kan bli ett bra hjälpmedel. Vi vet alla hur svårt det är i vissa situationer. Det är inte alltid svartvita beslut, sa Al Hakim i en intervju med Fotbollskanalen i höstas.

Publicerad 2017-04-26 kl 19:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER