POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA
17v

Fifa slår tillbaka: "Vi har rätt röster"

Foto: Bildbyrån.

Fifa har anklagats för att ha redovisat felaktiga röster från "The Best"-galan.
Nu svarar man på kritiken.
”Vi har rätt röster, undertecknade av spelaren/tränarna”, skriver Fifa i ett mejl till Fotbollskanalen.

Nyligen hölls Fifas gala ”The Best” där världens främsta spelare på både dam- och herrsidan prisades för sina insatser det gångna året. Messi blev ”The Best” på herrsidan och Megan Rapinoe på damsidan.

Efter galan har det dock kommit anklagelser mot Fifa gällande att vissa röster som redovisats inte varit korrekta. Bland annat skrev Nicaraguas lagkapten Juan Barrero på Twitter att han inte ens röstat – och Egypten ställde sig frågande till varför inte deras röster registrerats.

Nu har Fifa i ett mejlsvar till Fotbollskanalen gett sin syn på de konkreta fallen.

Gällande Nicaragua och Sudan (det förekom uppgifter i vissa medier om att även Sudans förbundskaptens röster ska varit blivit fel) skriver man:

”Vi har tittat igenom röstningsdokumentet som lämnats in av Nicaragua och Sudans FA och dessa dokument är underskrivna och bekräftade med den officiella stämpeln från Nicaraguas och Sudans FA. Efter att ha jämfört med röstningsblanketterna som vi fått från förbunden och de röster som publicerats på Fifa.com kan vi bekräfta att vi har rätt röster underskrivna av spelaren/tränaren”.

Fifa skriver därefter att man uppmanar Nicaragua och Sudan att undersöka det hela.

Vad gäller Egyptens röster skriver man att signaturerna på blanketterna var skrivna med versaler och inte var giltiga. De var enligt Fifa inte heller underskrivna av generalsekreteraren vilket är ett krav.

Fifa skriver också att man skickat ut två påminnelser till det egyptiska förbundet om att fylla i uppgifterna korrekt, utan något svar, varpå rösterna ogiltigförklarades, med hänvisning till regelverket.

Publicerad 2019-09-26 kl 15:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå