Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FIFA
51v

Fifa stoppar rockkonserter inför VM

Inga konserter får arrangeras på VM-arenorna i Ryssland veckorna innan turneringen. Det har Fifa bestämt med syftet att öka kvalitén på planerna. 

Under EM 2016 riktades en hel del kritik mot de undermåliga planerna. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps kallade bland annat underlaget på Stade Velodrome i Marseille för ”en katastrof”.

En månad tidigare hade rockbandet AC/DC besökt arenan vilket skapade problem eftersom gräset fick läggas om. På grund av tidsbristen och stora mängder regn blev inte slutresultatet speciellt lyckat.

Detta har fått Fifa att agera inför VM i Ryssland 2018. För att kunna försäkra sig om att planerna är av högsta kvalité får arenorna inte användas för några icke-fotbollsrelaterade aktiviteter två månader innan en VM-match. Eventuella undantag kräver specifikt godkännande.

Fifa kan dessutom lägga in sitt veto mot de 12 ryska matcharenorna, inklusive träningsanläggningar, en månad innan de ska användas i turneringen.

Övriga nya tillägg i Fifas regelverk inkluderar en klädkodsregel. Alla nationer måste ta med sig ett extra målvaktsset utan namn och nummer på ryggen. Det för att undvika en incident likt den i Champions Legue-playoffmötet mellan Ludogorets och Steaua Bukarest 2014.

Ludgoretsförsvararen Cosmin Moti fick ställa sig i målet efter att den ordinarie blivit utvisad och blev stor hjälte under straffläggningen efter att både räddat och dessutom satt en straff på egen hand. Han gjorde det dock med fel namn och nummer på ryggen, något som Fifa nu vill undvika i sin VM-turnering.

Enligt de nya reglerna inför mästerskapet i Ryssland är det inte längre något krav att VM-pokalen ska delas ut av Fifas president. Dock förväntas fortfarande Gianni Infantino göra detta i Moskva tillsammans med landets president Vladimir Putin.  

Publicerad 2016-10-18 kl 06:35
FIFA

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER