Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Fifa vill ena Israel och Palestina

På onsdagen träffades en ny kommitté i Internationella fotbollsförbundet, Fifa, för första gången för att försöka lösa konflikten mellan fotbollsförbunden tillhörande Israel och Palestina.

I korthet går fotbollskonflikten ut på att Palestina anklagar Israel för att begränsa palestinska spelare och tränares möjlighet att spela matcher. Från israeliskt håll pekas det på bekymmer gällande säkerheten och fotbollsförbundet hävdar att det inte har någon kontroll över frågorna.

Sydafrikanske affärsmannen och tidigare politiska fången Tokyo Sexwale ledde mötet och sade att båda sidor har bekräftat sin avsikt att föra en dialog.

Införandet av kommittén skedde efter Fifa-kongressen i Zürich i maj då det palestinska förbundet först hade en motion om att utesluta Israel från internationell fotboll, för att därefter släppa förslaget.

"Jag är väldigt glad att inleda processen mot att hitta en lösning", sade Jibril Rajoub, ordförande i Palestinas fotbollsförbund, i ett uttalande.

"Både Mr Rajoub och jag vill ha rättvisa förhållanden för våra fotbollsspelare", sade Israels förbundsordförande Ofer Eini.

Fifa har försökt lösa situationen i över två år.

Publicerad 2015-08-26 kl 20:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons