Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Fifahöjdare kan stängas av på livstid

Foto: TT

Jeffrey Webb

Fifas förre vice ordförande Jeffrey Webb riskerar livstids avstängning från all fotbollsrelaterad verksamhet efter korruptionsanklagelserna. Webb var en av Fifa-höjdarna som greps i räderna i Zürich.

Fifas förre vice ordförande Jeffrey Webb (till höger i bild) riskerar livstids avstängning från all fotbollsrelaterad verksamhet efter korruptionsanklagelserna. Det meddelar det Internationella fotbollsförbundets etiska kommitté sedan den slutfört en utredning.

Rekommendationen från kommittén är livstids avstängning.

Webb var en av de Fifa-höjdare som greps i gryningsräderna i Zürich, då i egenskap av ordförande i Nord- och Centralamerikas samt Karibiens fotbollsförbund Concacaf. Han utlämnades till USA där han anklagas för en rad brott, inklusive förberedelse till utpressning, bedrägeri och penningtvätt. Han misstänks ha tagit emot mutor från företag som i gengäld fått rätt att marknadsföra sig under fotbollsevenemang.

I ett av de misstänkta fallen anklagas Webb för att ha tillskansat sig 500 000 dollar, som han använde för att låta bygga en swimmingpool vid sitt hus.

Publicerad 2016-05-04 kl 15:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons