Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Fotbollens regelorgan slopar nya strafformatet

Fotbollens regelorgan Ifab har träffats för att diskutera förändringar inom fotbollen.
Bland annat så slopar man nu det nya strafformatet ABBA-modellen.

Under torsdagen träffades fotbollens regelorgan International Football Association Board, Ifab, för sitt årliga affärsmöte. Mötet är till för att utvärdera förslag till förändringar inom fotbollen.

ANNONS

Ifab skriver att man bland annat diskuterade ett antal försök som fått positiv feedback, och stöttar dessa. Till exempel att avbytare måste lämna planen vid närmsta linje vid ett byte.

Man rekommenderar också en ändring vid straffar; att målvakten bara ska behöva ha en fot på mållinjen när en straff slås, istället för två.

En annan diskussionspunkt gällande straffar har varit ABBA-modellen, där lag A börjar med att skjuta en straff och lag B sedan skjuter två straffar, lag A två straffar och så vidare. Formatet har testats inom den engelska fotbollen, bland annat i ligacupen. Men nu meddelar Ifab att modellen inte kommer att vara ett alternativ för framtida tävlingar.

"Styrelsen har noterat avsaknaden av starkt stöd, framförallt för att proceduren är komplex", skriver man.

Ett annat stort område som avhandlades på Ifabs möte var handsregeln. Där man kom överens om att det behövs mer precisa och detaljerade begrepp för olika typer av handssituationer, och förtydliganden kring dessa. Det området där man tydligast behöver ett förtydligande är vid "icke avsiktliga" handssituationer, menar Ifab.

ANNONS
Publicerad 2018-11-22 kl 22:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto