Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Infantino riskerar avstängning - ska ha raderat mötesprotokoll

Foto: Scanpix

Sepp Blatter och Michael Plattini har redan fått sina fiskar varma. Nu är det Gianni Infantino som hamnat i blåsväder och riskerar avstängning av Fifas etiska kommitté.

Skandalerna kring Fifa fortsätter att rulla vidare. I vintras ersattes organisationens ordförande Sepp Blatter av Gianni Infantino. Den förre Fifa-ordföranden stängdes av tillsammans med förre Uefa-ordföranden Michel Platini på grund av en betalning till Platini på 2 miljoner dollar, cirka 17 miljoner kronor, för ett konsultarbete som det inte fanns kontrakt till.

Nu har det börjat blåsa starka mot vindar mot Blatters ersättare, Gianni Infantino. Det är den tyska tidningen Die Welt som rapporterar om att Infantino riskerar att stängas av från sitt ordförandeskap av Fifas etiska kommitté. Anledningen är att Infantino gett order om att radera mötesprotokoll från ett rådsmöte.

Enligt tidningen som tagit del av hemlig mejlkorrespondens så kommer att avstängningen tillfälligt kunna gälla under 90 dagar - i väntan på utredning och en ännu längre avstängning.

Direkt efter att tidningen publicerade sin artikel kom kommitén med ett uttalande angående anklagelserna. 

"Vi är inte en i postion där vi kan indikera om vi har eller inte preliminära utredningsförfarande mot en individ. Vi vill dock påpeka att det inte finns några formella förfarande som pågår mot Mr Infantino".

Publicerad 2016-06-02 kl 19:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons