Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

"Lennart Johansson får nu sin upprättelse"

Foto: SCANPIX

I kölvattnet av den stora skandal som skakat Fifa i grunden kräver fotbollsledare förändring. En upprättelse för Lennart Johansson, som redan i slutet på 90-talet krävde det, menar Lasse Granqvist.

- Nu sitter alla och har vänt i den här diskussionen, säger han i C Mores podcast Sporthuset.

Under fredagen ska Fifas nya president röstas fram på kongressen i Zürich. I veckans avsnitt av C Mores podcast Sporthuset diskuteras dokumentären "Fotboll, fiffel och Fifa" och organisationens befläckade historia.

1974 tog Joäo Havelange över Fifa. Den korruptionsanklagade brassen ledde organisationen fram till 1998.

- Sen tog han in Sepp Blatter och sedan dess har det bara fortsatt. Nu kommer han ju inte att fortsätta som president, men frågan är vad som händer härnäst. Om de kan utrota den här hemska kulturen, säger Åström.

Jens Fjellström tillägger:

- De här två personerna har haft ett sånt enormt inflytande och haft personliga kontakter med stora sponsorer och blivit så otroligt mäktiga så jag tror faktiskt att de har fått storhetsvansinne bägge två och de känner sig som guds gåva till mänskligheten.

- Man behöver rensa ut rejält och få in en ny kultur.

Vid presidentvalet 1998 utmanade svenske Lennart Johansson Sepp Blatter in i det sista, men fick till slut se sig slagen. Johansson stod för ett Fifa utan korruption, men fick inte något starkt gehör kring hans åsikter om att organisationen behövde rensas ut.

- Lennart Johansson, den legendariske svenske fotbollsledaren, får ju nu sin upprättelse. Han måste tycka att varje dag är lite exta lätt att vakna till, ur det perspektivet att han 1998 förlorade presidentvalet mot Sepp Blatter. För att Lennart Johansson ville avskaffa korruptionen inom Fifa, han hade det som sitt valmanifest och sin grund när han skulle bli vald, säger Lasse Granqvist.

- Och nu sitter alla och säger att det måste rensas ut, nu sitter alla och har vänt i den här diskussionen. Åtminstone i västvärlden. Men jag gläds åt att Lennart Johansson får flera som säger åt honom att; du hade så himla rätt. Det tycker jag är oerhört skönt.

Publicerad 2016-02-26 kl 10:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons