Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FIFA

Madrasser för 100 000 - nu svarar Fifa på anklagelserna mot Infantino

Foto: SCANPIX

Gianni Infantino påstås ha väldigt dyr smak, på bekostnad av sin arbetsgivare. Nu svarar Fifa på anklagelserna gentemot presidenten.
"Infantino har alltid agerat på ett lämpligt sätt och följt Fifas regler och förordningar" säger organisationen i ett uttalande. 

Det var schweiziska Sonntags Zeitung som i slutet av maj publicerade ett 11 sidor långt dokument som innehöll köp och dylikt gjorda av Gianni Infantino på Fifas bekostnad. Enligt dokumentet ska presidenten bland annat ha krävt madrasser för runt 100 000 kronor till sitt hem, 80 000 kronor till träningsutrustning, 12 000 kronor för en frack, 10 000 kronor för blommor och 2000 kronor på sin privata tvätt.

Det påstås även att Infantino ska ha tagit emot gåvor från de ryska och qatariska myndigheterna.

Nu svarar Fifa på anklagelserna:

”Det är desinformation från dem som motsätter sig de positiva förändringarna inom Fifa. Infantino har alltid agerat på ett lämpligt sätt och följt Fifas regler och förordningar. Personliga utgifter betalas givetvis av presidenten.”

Det är inte första gången Infantino är i blåsväder. För några veckor sedan rapporterades det att Infantino riskerade att stängas av från sitt ordförandeskap av Fifas etiska kommitté. Anledningen var att Infantino gett order om att radera mötesprotokoll från ett rådsmöte.

Publicerad 2016-07-04 kl 14:37
FIFA

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER