Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Platini bojkottar förhöret

Foto: TT

Michel Platini kommer inte att medverka vid förhöret i Fifa på fredag. Hans advokater säger att Europeiska fotbollsförbundets ordförande bojkottar utfrågningen eftersom han anser att han inte får chans att förklara sig oskyldig till anklagelserna.

"Utslaget har ju redan läckt ut till medierna", säger fransmannen i ett uttalande.

Det var för en tid sedan som det kom fram uppgifter om att Fifas etiska kommitté tänkte stänga av Platini i flera år, kanske till och med på livstid.

Platini och Fifas ordförande Sepp Blatter har varit avstängda sedan i oktober för misstankar om oegentligheter i samband med en utbetalning av motsvarande 17,2 miljoner kronor till Platini. Blatter och Platini hävdar att det är för arbete utfört åt Fifa. Pengarna betalades dock ut först tio år efteråt.

Platinis företrädare i Uefa, Lennart Johansson, berättar för Dagens Nyheter att han har en nyckelroll i utredningen av Platini som Fifas etiska kommitté har gjort.

- De har ställt sex konkreta frågor om Platini som de vill att jag ska svara på. Nu kommer två jurister som är väl insatta att bistå mig med formuleringar så att svaren inte går att misstolkas eller vändas på, säger han till tidningen.

Blatter förhörs av Fifas etiska kommitté på torsdagen, Platinis förhör är på fredagen. I början av nästa vecka väntas ett beslut.

Publicerad 2015-12-16 kl 15:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons