POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA

Regelförslaget: Fyra byten och videohjälp till domarna

Vi har sett flera förslag på förändringar för regler och turneringsupplägg inom fotbollen senaste tiden, och nu kommer Ifab med nya idéer för hur bland annat straffavgöranden och byten kan förändras.

Ifab, (International Football Association Board), har i veckan träffats och beslutat att tillåta sina medlemsländer att testa en rad olika förändringar, som involverar både nya former av straffavgöranden, extra byten och tillfälliga utvsiningar. Det engelska fotbollsförbundet beslutade direkt att man kommer att införa möjligheten för lagen att genomföra ett fjärde byte i FA-cupens kvartsfinaler, om matcherna går till förlängning.

Ett annat förslag som sticker ut är att förändra upplägget för hur ett straffavgörande går till. Statistik visar att laget som slår första straffen har större chans att vinna straffläggningen. I ett försök att jämna ut de siffrorna föreslår Ifab nu att straffar ska skjutas enligt upplägget ABBA istället för som dagens ABAB. Alltså skulle lag A slå en straff, sedan slår lag B två straffar innan lag A slår sin andra straff. Skulle det vara oavgjort efter fem straffar återvänder man till det gamla systemet.

Andra ämnen som diskuterades utan att återges i närmare detalj var tillfälliga utvisningar och möjligheten för domare och assisterande att ta hjälp av videoteknologi för att lätta den mentala pressen på dessa.

- Det kommer att förenkla möjligheterna för domarna att ta fler korrekta beslut och begå färre misstag. Vi gör alla misstag, så detta är rätt för samtliga inblandade, Sa Fifas president Gianni Infantino som tror att videoteknologin kan introduceras på allvar till VM 2018.

Publicerad 2017-03-04 kl 13:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå