Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FIFA
48v

Spansk Fifa-pamp gripen - misstänks för korruption

Foto: SCANPIX

Angel Maria Villár, vicepresident i både Fifa och Uefa, har gripits av polis i Spanien till följd av en utredning om korruption, rapporterar spanska medier.

Angel Maria Villár, ordförande i spanska fotbollförbundet och även vicepresident i både Fifa och Uefa, har tillsammans med sin son Gorka och flera andra medlemmar av förbundet gripits i en razzia samband med att polisen utreder en potentiell korruptionsskandal, rapporterar spanska medier.

Villár misstänks för korruption, förskingring och förfalskning av dokument. En av anklagelserna sägs vara att han använt förbundets pengar för att muta olika regionala representanter i utbyte mot röster i nästa förbundsval.

Det kommer även rapporter att polisen har gjort en razzia mot spanska fotbollförbundets högkvarter på grund av ovan nämnda anti-korruptions-utredning.

"Uefa är medveten om rapporterna om Mr. Villár. Vi har inga ytterligare kommentarer just nu", meddelar Uefa enligt BBC.

- Lagen ska följas, lagarna gäller för alla, säger Iñigo Méndez, Spaniens minister för utbildning, kultur och sport enligt AS.

Den i dag 67-årige Villár har en bakgrund som spelare i Athletic Bilbao, och har varit president för det spanska fotbollförbundet i 29 år, sedan 1988. Han var även så kallad "acting president" under elva månader i Uefa när dåvarande presidenten Michel Platini var avstängd.

Publicerad 2017-07-18 kl 10:55

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER