POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA

Stor undersökning bland supportrar: väldigt lågt förtroende för Fifa

Foto: Bildbyrån

Fifa-presidenten Gianni Infantino.

Majoriteten av fotbollssupportrar har inte förtroende för Fifa. Det visar en stor undersökning med över 25 000 fans i över 50 länder som Forza Football och Transparency International genomfört.

Den 26 februari 2016 tog Gianni Infantino över som president för Fifa. Ett år in på schweizarens sejour på posten har Transparency International genom appen Forza Football genomfört en stor undersökning om fotbollens världsorganisation.

Över 25 000 supportrar i över 50 länder har deltagit i undersökningen. Resultaten visar att förtroendet för Fifa fortsätter att vara lågt efter den korruptionsskandal som nystades upp i början på 2015 och som skakat organisationen i grunden.

Undersökningen visar att en majoritet - 53 procent - inte har förtroende för Fifa. Och bara en fjärdedel av fansen tycker att Gianni Infantino har fört tillbaka förtroende för organisationen.

Efter korruptionsskandalen har Fifa varit tydliga med att man ska jobba för att hålla organisationen ren och transparent. Men bara en tredjedel av supportrarna i undersökningen tycker att Fifa jobbar aktivt mot korruption inom fotbollen. Och hela 98 procent har uppgett att man är oroad över korruption inom Fifa.

Vidare visar undersökningen bland annat att supportrarna är emot att Ryssland ska arrangera VM 2018.

Publicerad 2017-03-02 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå