Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA
27v

Storklubbarna i möte med Fifa om nytt klubblags-VM

Foto: Bildbyrån

Fifa har tidigare öppnat för att helt göra om klubblags-VM.
Nu rapporterar New York Times att organisationen träffat sju av de största och rikaste klubbarna i världen för att pitcha sina idéer om turneringen.

Fifa har under våren öppnat upp för en del nya turneringsformat. Dels så har presidenten Gianni Infantino pratat om ett "mini-VM" som skulle spelas vartannat år. En idé som sågades av European Leagues ordförande Lars-Christer Olsson.

En annan turnering som Fifa vill förändra i grunden är klubblags-VM. Infantino vill utöka turneringen från 7 lag till 24 lag och istället för varje år är tanken att turneringen ska spelas var fjärde år.

Nu rapporterar New York Times att Fifa under onsdagen besöktes av sju av de största och rikaste klubbarna i världen och pitchade sina idéer om klubblags-VM. Klubbarna som besökte Fifa ska har varit Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Juventus, PSG och Bayern München.

- Dagens möte tillät oss att observera ett verkligt intresse för en total reformering av klubblags-VM och utvecklingen av en ny modell på turneringen som skulle gynna hela fotbollscommunityn runt om i världen, säger Fifa i ett uttalande enligt New York Times.

Fifas projekt ska enligt New York Times backas upp av konsortium av investerare från bland annat Japan, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten. Investerarna ska vara villiga att lägga in 25 miljarder dollar i projektet, där Fifa enligt AP ska äga 51 procent, på ett 12-årigt avtal. Pengarna ska också gå till en separat världsliga för landslag.

Publicerad 2018-05-10 kl 09:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons