Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

SvFF-basen bekräftar: "Vi kommer lägga vår röst på Infantino"

Foto: SCANPIX

Nu är det klart. Sverige ställer sig bakom Gianni Infantino i det kommande Fifa-valet.
- Vi kommer att lägga rösten på Infantino, bekräftar SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson för Fotbollskanalen.

Karl-Erik Nilsson har tidigare sagt att det har lutat åt att Gianni Infantino får Sveriges stöd inför ordförandevalet i Fifa. Nu bekräftar han för Fotbollskanalen att det slutgiltiga beslutet har tagits.

- Jag kan berätta att vi nu har fattat vårt beslut, vi har fått mandat från styrelsen och vi kommer lägga rösten på Infantino, säger Nilsson.

Det är ingen tillfällighet att även Norge har gått ut och sagt att de stöder schweizaren.

- Vi hade ett möte med alla europeiska ordföranden nere i Rom och då träffade jag de nordiska länderna. Då bestämde vi att vi skulle ta upp frågan på nästkommande möten i våra förbund, berättar Nilsson.

Han säger vidare att alla nordiska länder förmodligen kommer fatta samma beslut.

- Sedan vet man aldrig vad som händer, om det blir mer än en röstomgång eller så. Sådana strategiska beslut måste vi komma överens om med de andra länderna, säger Karl-Erik Nilsson.

Tidigare har även Tyskland och Frankrike gått ut med att de kommer lägga sin röst på Infatino. Överlag säger Nilsson att det verkar som att de flesta europeiska länderna kommer göra samma sak.

- Om jag ska tolka mötet där alla 54 medlemsländerna var med fanns det en väldigt stark uppslutning för honom, säger Nilsson.

Gianni Infantino är i dag generalsekreterare i Uefa, det europeiska fotbollsförbundet. Övriga kandidater till posten i Fifa är Salman bin Ebrahim al Khalifa, Ali bin al Hussein, Tokyo Sexwale och Jerome Champagne.

Publicerad 2016-02-02 kl 17:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons