Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Thomas Bodström ny Fifa-topp - vald till ordförande i kommitté

Foto: Bildbyrån

Sveriges tidigare justitieminister Thomas Bodström valdes under torsdagens Fifa-kongress till ordförande i Fifa Appeal Committee.
- Tredje gången i mitt liv jag får ett erbjudande jag inte kan säga nej till, kommenterar Bodström för SvFF:s hemsida.

Beslut från Fifas disciplinära kommitté som överklagas hamnar hos Fifa Appeal Comittee. Den kommittén fick under torsdagens kongress i Bahrain en ny styrelse och kommer att ledas av en svensk framöver. Thomas Bodström valdes nämligen till ordförande i kommittén. Beslut som Fifa Appeal Comitte fattar anser Fifa vara slutgiltiga. Ärenden kan dock överklagas till idrottens skiljedomstol CAS.

- Vi är motsvarande hovrätt om man pratar rättsspråk. Det är ett perfekt uppdrag för mig, fotboll och juridik i ett och samma paket. Jag har jobbat med juridik i 25 år, allra mest som advokat förstås, men nu får jag en delvis ny roll eftersom vi är en dömande instans, säger Bodström till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Bodström var Sveriges justitieminister mellan 2000 och 2006 och har tidigare spelat allsvensk fotboll för AIK.

- Det är tredje gången i mitt liv som jag får ett erbjudande jag inte kan säga nej till: Att spela i Allsvenskan, att bli justitieminister och nu det här, säger han.

Publicerad 2017-05-11 kl 12:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons