Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Thomas Bodström ny Fifa-topp - vald till ordförande i kommitté

Sveriges tidigare justitieminister Thomas Bodström valdes under torsdagens Fifa-kongress till ordförande i Fifa Appeal Committee.
- Tredje gången i mitt liv jag får ett erbjudande jag inte kan säga nej till, kommenterar Bodström för SvFF:s hemsida.

Beslut från Fifas disciplinära kommitté som överklagas hamnar hos Fifa Appeal Comittee. Den kommittén fick under torsdagens kongress i Bahrain en ny styrelse och kommer att ledas av en svensk framöver. Thomas Bodström valdes nämligen till ordförande i kommittén. Beslut som Fifa Appeal Comitte fattar anser Fifa vara slutgiltiga. Ärenden kan dock överklagas till idrottens skiljedomstol CAS.

- Vi är motsvarande hovrätt om man pratar rättsspråk. Det är ett perfekt uppdrag för mig, fotboll och juridik i ett och samma paket. Jag har jobbat med juridik i 25 år, allra mest som advokat förstås, men nu får jag en delvis ny roll eftersom vi är en dömande instans, säger Bodström till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

ANNONS

Bodström var Sveriges justitieminister mellan 2000 och 2006 och har tidigare spelat allsvensk fotboll för AIK.

- Det är tredje gången i mitt liv som jag får ett erbjudande jag inte kan säga nej till: Att spela i Allsvenskan, att bli justitieminister och nu det här, säger han.

Publicerad 2017-05-11 kl 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto