Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

TV: Infantino om ett utökat VM: "Ingen extra börda för spelarna"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fifa-presidenten Gianni Infantino vill utöka VM. Schweizaren menar att det inte finns någon nackdel då inga extra matcher eller dagar krävs.
- Men det är en stor fördel för fotbollen, säger Infantino.

Under onsdagen kom uppgifter om att Gianni Infantino kommer att ställa sig bakom ett förslag med 48 lag i VM, fördelat på 16 trelagsgrupper, när Fifas styrande råd sammanträder i januari. Fifa-presidenten gick till val med löftet om att utöka VM, vilket har varit en av hans stora frågor.

Schweizaren kommenterar nu hur ett utökat VM skulle kunna se ut, och menar att det inte blir någon extra belastning på vare sig spelare, klubbar eller arrangörsländer.

- Vad jag kan säga nu, för att vara väldigt tydlig; alla dess format kan spelas med samma antal dagar som det är för nuvarande: 32 dagar. Med samma antal arenor som för nuvarande: 12 stycken. Och lagen som kvalificerar sig för finalen i turneringen kommer att spela sju matcher, säger Infantino.

- Detta betyder att det inte är någon extra börda för spelarna. För om du spelar finalen så spelar du sju matcher på 32 dagar, precis så som det är nu. Så det finns ingen nackdel för spelarna. Det finns ingen nackdel för klubbarna för kalendern påverkas inte, men det är en stor fördel för fotbollen. För det tillåter åtta eller 16 lag till, fler länder och fler regioner i världen, att delta i världens bästa turnering - som är VM.

Fifas styrande råd sammanträder 10 januari och då presenterar Infantino sitt förslag men det blir inte bara det förslaget som gäller. Medlemmarna kommer att ta ställning till fem olika förslag som gäller för VM 2026 och framåt:

  • Att behålla 32 lag som i dag.
  • 40 lag som delas upp i tio grupper med fyra lag.
  • 40 lag som delas upp i åtta grupper med fem lag.
  • 48 lag men 32 spelar playoff om en plats och 16 är direktkvalificerade.
  • 48 lag i 16 trelagsgrupper där 32 går vidare till cupspel.

Se Infantino kommentera ett utökat VM i spelaren ovan.

Publicerad 2016-12-08 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons