Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

TV: Sydkorean ska utmana Platini: "Kan inte lämna Fifa i denna skam"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sydkoreanen Chung Mong-Joon meddelar att han ställer upp i Fifas presidentval och utmanar därmed Michel Platini om posten.

- Folk vill inte vara en del av korruption, de vill vara en del av lösningen, säger Mong-Joon.

I går offentliggjorde Uefa-presidenten Michel Platini sin kandidatur till att bli Fifa-president och efterträda Sepp Blatter. I dag får han konkurrens då sydkoreanen Chung Mong-Joon meddelar att han kommer att kandidera till valet som äger rum den 26 februari 2016.

- Det är inte enkelt, men folk vill inte vara en del av korruption. De vill vara en del av lösningen. Vi kan inte lämna Fifa i denna skam och röra, säger han.

Chung Mong-Joon är en av de mest inflytelserika personerna inom den asiatiska fotbollen. Han är i dag affärsman och politiker och även vice hederspresident i Fifa. Tidigare har han varit ordförande i det sydkoreanska fotbollsförbundet och även vice president i Fifa.

Sydkorean menar att Michel Platini inte är rätt man att ta över efter Sepp Blatter.

- Han är en bra person, jag tycker om honom väldigt mycket. Men om ni vill fråga mig om det här är en bra tajming för Michel att bli Fifa-president, precis efter Blatter, så tycker jag inte det är bra nyheter för Fifa och jag tycker inte det är bra för Michel heller.

Publicerad 2015-07-30 kl 12:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons