POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA

Uppgifter: Fifa sätter begränsning för antalet utlånade spelare

Foto: Bildbyrån

Juventus har 26 utlånade spelare, Chelsea har 40 stycken.
Men nu kan utlåningarna begränsas, enligt Bild så planerar Fifa att införa att max åtta spelare ska kunna vara på lån samtidigt.

I februari pratade Fifas president Gianni Infantino om behovet att genomföra ett antal stora reformer på transfermarknaden. Bland annat så pratade Infantino om utlåning av spelare, och att det är viktigt att ställa krav på klubbarna.

- Det är viktigt att få till några sportsliga regler som begränsningar av truppstorlek och begränsningar av lånespelare, sa Infantino.

Nu uppger tyska Bild att Fifa gör i slag i saken och inför nya regler för utlåning av spelare. Enligt tidningen ska klubbar få låna ut max åtta spelare samtidigt. Det ska dock finnas ett undantag; U21-spelare som är fostrade i den egna klubben ska kunna lånas ut fritt.

Chelsea har hela 40 spelare utlånade för tillfället, enligt Transfermarkt. Dock ska 18 av dem vara U21-spelare som uppfyller undantagsfallet. Alltså skulle klubben kunna låna ut 18 plus 8 spelare om Fifa skulle införa de nya reglerna.

Juventus är en annan klubb som har ett system med många utlånade spelare, 26 stycken. Andra klubbar som jobbar mycket med utlåningar är Manchester City och Monaco.

Publicerad 2018-09-13 kl 12:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå