Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
5:24

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget med Lindahl och Asllani i Efter Fem.

Facket slår larm i coronakrisen - damfotbollen är i fara

46v

Coronapandemin slår hårt klubbarna.
Nu varnar spelarfacket FIFPro för att damfotbollen är i fara.

Det är numera välkänt. Coronautbrottet har medfört en ekonomisk kris och den slår även mot fotbollen. Många kan inte spela matcher, än mindre inför publik, och har därmed knappa intäkter.

Nu har det internationella spelarfacket FIFPro släppt en rapport kring läget för damfotbollen, och den är alarmerande.

Facket skriver att den nuvarande situationen kan leda till konkurser, även för dem som har stått på en stabil grund tidigare. Dessutom varnar FIFPro för att tillväxten inom damfotbollen kan bromsas in och facket antyder att dess existens är hotad.

ANNONS

- Om ligor, klubbar och landslag upphör kanske de aldrig återuppstår. Vårt mål ska inte bara vara att stoppa det från att hända, utan också att bygga en stabilare grund för framtiden, säger FIFPros generalsekreterare Jonas Baer-Hoffmann i ett pressmeddelande.

FIFPro föreslår att åtgärder ska vidtas. Några av dem är att prioritera spelarnas välmående i beslutsfattandet, särskilt ekonomiskt stöd för damklubbar och -spelare samt att investeringar som skulle gjorts före krisen inte dras tillbaka.

Två spelare som tidigare har kommenterat ämnet är landslagsstjärnorna Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl. De vill se att Fifa drar sitt strå till stacken.

- Vår utveckling handlar främst om att vi har haft synlighet och att fler företag har satsat på oss. Vi måste spinna vidare på det här och få den hjälpen från Fifa, att man inte tar bort uppmärksamheten från damfotbollen med tanke på hur hårt vi har jobbat genom alla år att uppnått det som vi gjort, framför allt under 2019. Det handlar om att få den stöttningen från Fifa kring synlighet och att man går in och stöttar klubbar som behöver hjälp, att man visar att man vill bidra till damfotbollen, sa Kosovare Asllani nyligen i Efter Fem.

ANNONS

Hedvig Lindahl sa följande i Efter Fem:

- Jag hoppas att man som samhälle tar den här pausen i beaktning, att man väljer hur världen ska se ut på andra sidan. Det finns enorma medel inom Fifa. Vill man ändra på hur världen ser ut så kan man göra det. Ta tillfället i akt.

Publicerad 2020-04-16 kl 20:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto