Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FINLAND
1v

Finlands kapten berömmer Riskis unika beslut: "Alltid varit klok"

Foto: Bildbyrån.

Riku Riski nobbade landslagsspel i Qatar, av etiska skäl.
Nu får finländaren beröm att Finlands kapten Tim Sparv.
- Han har alltid varit väldigt klok, säger Sparv till Ilta-Sanomat.

Aldrig tidigare har det hänt att en spelare i Finland tackat nej till landslagsspel på grund av att den inte vill åka till det land som laget håller till i. Men under tisdagen blev det känt att HJK-forwarden Riku Riski nobbat Finlands januarisamling i Qatar, och därmed kvällens match mot Sverige, på grund av "etiska skäl". I en intervju med Helsingin Sanomat har den tidigare IFK Göteborg-spelaren förklarat att frågan är viktig för honom och att han har vissa värderingar som han vill stå för.

Efter matchen mot Sverige, som Finland vann med 1-0, har nu det finländska landslagets kapten Tim Sparv uttalat sig om Riskis val.

- Jag respekterar hans beslut. Riku har alltid varit en väldigt intelligent och klok man. Jag kan inte göra annat än att respektera honom. Alla som är med här är medvetna om att det finns mycket att förbättra i Qatar, säger Sparv till Ilta-Sanomat.

- Det är bra att media och Riku har öppnat diskussionen om det här.

Om det faktum att han själv valt att tacka ja till samlingen säger Sparv:

- För mig är det jäkligt svårt att säga nej till landslaget. Min karriär har överlag varit ganska medioker och att spela för landslaget är alltid en höjdpunkt för mig.

Finlands fotbollsförbunds generalsekreterare, Marco Casagrande, förklarar för Ilta-Sanomat att han blev överraskad av Riskis beslut men att förbundet respekterar det. Casagrande öppnar även för att framöver ta ett möte med Riski och diskutera ärendet och läget i Qatar.

Till nyhetsbyrån SPT säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva följande:

Nyheten har blivit väldigt stor. Jag är överraskad över vidden av publiciteten och hur Rikus beslut har spridits.

Qatar, som ska anordna VM 2022, är starkt kritiserat när det kommer till frågor som rör bland annat mänskliga rättigheter.

Publicerad 2019-01-08 kl 22:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons