Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Frågor och svar

Fotbollschefen

Den här bloggens syfte är att svara på era frågor om TV4:s fotbollssändningar samt lyssna på er feedback. Mejlen fortsätter att droppa in och här är svaren på några av de frågorna som kommit in:

Milenko: Har ni planer på att sända andra kvalmatcher på TV4 Sport under detta kval? Det skulle vara riktigt roligt om ni visade matcherna mellan Serbien och Kroatien t.ex. Laddade derbyn som förhoppningsvis kommer att hålla hög klass.

Emir: Just nu har vi inte rättigheter till några andra kvalmatchen än Sveriges. Vi utesluter ingenting, men samtidigt är det svårt att sända andra matcher eftersom de kommer att spelas samtidigt som Sveriges. Vi vill undvika att konkurrera med oss själva.

***

Aras: Du får gärna skriva någonting om varför Johan Kücükaslan lämnar för SVT.

Emir: Johan berättar lite i det här inlägget. Vill du veta mer kan du kontakta Johan på twitter.

Annons

***

Daniel: Varför har du och många andra på fotbollskanalen inget kommentatorsfält i era bloggar?

Emir: I mitt fall handlar det om tidsbrist. Jag försöker hinna med att svara på alla mejl och skulle helt enkelt inte ha tid att moderera kommentarerna.

***

Jimmie: Kommer ni i framtiden ha ett liknande magasin som Club Calcio? Fast om fransk fotboll.

Emir: Det är inte omöjligt. Vi har under åren byggt upp en mycket kompetent Serie A-redaktion med Jesper Hussfelt, Martin Åslund, Marcus Birro, Simon Bank, Lorenzo Medici m.fl. Just nu är vi inte lika starka på Ligue 1, men kanske i framtiden.

***

Jonas: Hur kommer det sig att det inte var någon målrapportering från de andra matcherna (Europa League), så kallat pling i rutan?

Emir: Tyvärr är UEFA väldigt restriktiva. Vi får egentligen inte lägga vår egen grafik på UEFA:s matchproduktion. Jag kan kolla om det går att göra ett undantag för plingen, chansen är dock liten. Får ta och skriva ett längre inlägg om UEFA:s sätt att kontrollera sändningar runt om i Europa.

Annons

***

Mohamed: Kommer TV4 att fortsätta sända Serie A matcherna via TV4 Play?

Emir: Ja, det kommer vi. Just nu sänder vi de matcherna som går i TV4 Sport Xtra. Men det är väldigt många som vill kunna se alla matcher – precis som hos Viasat, där man kan se alla Premier League-matcher på Viaplay. Jag ska undersöka om vi har tekniska möjligheter att sända alla tio matcher per omgång och vad det skulle kosta. Återkommer om det.

***

Lina: Varför säger ni att TV4 Sport Xtra är utan avbrott när ni visar reklam för era egna program hela tiden?

Emir: Du har rätt i att vi visar trailers för våra program i TV4 Sport Xtra. Med andra ord är “utan avbrott” kanske inte ett helt optimalt sätt att kommunicera kanalens affär. Det vi vill få fram är att TV4 Sport Xtra inte är en reklamfinansierad kanal.

Annons

***

Lasse: Fotbollskanalen Europa är bra men för kort. Det känns stressat och de hinner inte prata till punkt. Kan ni sända till exempel 15 minuter längre?

Emir: Väldigt klok synpunkt. Vi försöker ju trycka in fem ligor, massa mål och många bra studiodiskussioner på våra 33 minuter netto och är medvetna om att det går snabbt ibland. Men eftersom Fotbollskanalen Europa börjar sent på söndagskvällarna riskerar vi att tappa tittare om vi förlänger programmet. Tappar vi för många tittare kan vi även tappa vår plats i tablån i huvudkanalen TV4. Däremot tittar vi nu på hur vi kan utveckla Fotbollskanalen Europa på andra sätt.

***

Jag återkommer med fler svar på era frågor inom kort.

Fortsätt att höra av er på emir.osmanbegovic@tv4.se

 

Publicerad 2012-10-15 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto