Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är Zlatan som bestämmer

Fotbollschefen

Varför är du på landlagets sida?

Fick den frågan av en kollega, men även av signaturen Kalle P. via mejl.

Jag är inte på landslagets sida.

Det är självklart att landslaget kan bli ännu bättre på att samarbeta med olika medier kring samlingarna. Men det är lika självklart att medier måste bli mycket bättre på att bevaka landslaget på ett bra och respektfullt sätt.

När Sveriges största sporttidning, Sportbladet,  smäller upp en fet nätrubrik som lyder “Hamrén är det gräsligaste vi har” skadas relationen med landslaget. Den sortens journalistik (om man nu kan kalla det för journalistik) är bara pinsam. Jag bloggade om det förra veckan.

Annons

Okej om det var Tysklands förbundskapten Joachim Löw som sa de orden. Eller en förre detta spelare som hade Hamrén som coach någon gång under sin karriär. Men var är nyhetsvärdet i att hovmästaren och radioprataren Anders Timell slänger ur sig att “Hamrén är det gräsligaste vi har”?

Vad är nästa rubrik i Sportbladet? Robinson-Robban hånar Kim Källström? Linda Rosings attack på Zlatan? För mig är det fortfarande en stor gåta hur Sportbladet kunde publicera detta.

Tror ni att Hamrén tänker: “Gud, vad roligt! Nu ställer jag upp en halvtimme extra för Sportbladet!”

Allt handlar om ömsesidig respekt. Det vore fantastiskt om alla tunga reportrar som håller med Olof Lundh i hans kritik mot landslaget kunde även sätta lite press på sina redaktioner för att bli av med sensationsjournalistiken.

Annons

Ställ krav på landslaget. Men sätt även lite press på era arbetsgivare. Då får vi ett ännu bättre klimat.

***

I kväll smäller det.

I TV4 Sport, med start kl 18.00, tar Sverige emot Italien i en helt avgörande playoff till U21 EM i Israel nästa år.

Vår sändning startar kl 17.30, med Anna Brolin och Anders Andersson i studion. Jesper Hussfelt och Martin Åslund kommenterar. Mer info om hur du ser matchen.

Några timmar sedare, kl 20.30, är det dags för Tyskland-Sverige i Kanal 5.

***

Även vi på TV4 kan bli mycket bättre på vår landslagsbevakning. För inte så länge sedan skickade vi en ung och oslipad reporter för att intervjua Zlatan Ibrahimovic. Förortssnacket som “orka ha så bråttom då Zlatan” och “tagga Zlatan” fungerade inte. Så klart.

Ibrahimovic ställer krav och bestämmer mycket i landslaget. Ja, visst är det så. Det är Zlatan som bestämmer.

Annons

Men hur lätt är det att köra över Ibrahimovic och tvinga honom att göra någonting han inte vill? Fråga Koeman, Capello, Mancini, Mourinho, Guardiola, Lagerbäck, Allegri och Ancelotti.

Stora profiler och starka personligheter har mycket att säga till om. På alla arbetsplatser.

 

Publicerad 2012-10-16 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto