Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Starka mot EM

Fotbollschefen

3-0 för Sverige mot Schweiz i Pia Sundhages debut som svensk förbundskapten och resan mot EM 2013 har börjat. Inte bara för Sverige utan även för oss på TV4.

Det var underbart att höra hur samspelta och vältajmade kommentatorsduon Daniel Kristiansson och Hanna Marklund var.

Kristiansson är erfaren, har många mästerskap i bagaget och brinner för sitt jobb som få andra. Nyligen blev han hyllad av Sydsvenskan för sitt engagemang.

Marklund, med 118 landskamper och Diamantbollen på meritlistan, är relativt ny som expert på TV4. Hon värvades inför säsongen men har redan blivit vass i sina åsikter och klar i sina analyser. Ett fynd!

Uppladdningen sköttes snyggt av Anna Brolin, Hanna Marklund och Olof Lundh. Och eftersnacket med Pia Sundhage och Lotta Schelin var befriande att titta på. Inga klyschor, inga divaliteter, inga konstigheter.

Annons

Nu är TV4:s EM-trupp inte uttagen än, men många stärkte sina aktier i går. Och då var ändå ett av våra starkaste namn, Malin Swedberg, inte tillgänglig.

Det är inte speciellt ofta jag är helnöjd med en sändning, det vet mina redaktörer Peter Backe och Olle Juhnell-Lindberg. Men i går var vi skitbra.

***

Det här var otippat.

***

Svar på tre vanliga mejlfrågor:

1) Tar ni in praktiktanter?

Ja, det gör vi – men inte ofta. TV4 har strikta regler när det gäller praktik och sportavdelningen förfogar över cirka 30 praktikveckor om året. Det innebär att vi tar in tre praktikanter i tio veckor var. Vi väljer bland de sökande som studerar media.

2) Hur mäts tittarsiffrorna egentligen?

Det är företaget MMS som mäter tittarsiffrorna i Sverige. Här kan ni läsa om hur allting är uppbyggt.

3) Varför kan ni visa målen från Premier League i Sporten men inte i Fotbollskanalen Europa?

Annons

Det handlar om olika sortens rättigheter. Sporten är en nyhetssändning och då gäller det att ha “nyhetsrätten” till Premier League. Fotbollskanalen Europa är ett magasin och då gäller “magasinsrätten” – som Viasat vägrar sälja till oss. Tyvärr.

***

Ni har säkert sett det redan – Sverige möter ArgentinaFriends Arena i februari. Zlatan Ibrahimovic mot Lionel Messi. Tack för den matchen!

***

På tal om EM 2013. Den 9 november är det dags för lottning (TV4, klockan 18.30) men arbetet med tablåläggningen av matcher är redan i gång. I dag lämnade TV4 in sina önskemål om avsparkstider till UEFA. Än så länge är allting konfidentiellt, men jag återkommer så fort det är bestämt exakt när matcherna ska spelas.

Det som är (själv)klart är att samtliga matcher kommer att TV-sändas.

Annons

***

I kväll är det inte bara LIVE. Det är SUPERLIVE.

Publicerad 2012-10-24 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto