Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Han är nästa Leo Messi

Fotbollschefen

Den här bloggen finns för att informera om våra TV-sändningar och svara på era frågor. Men vi gör ett litet undantag. Jag kan bara inte låta bli att berätta om en ung grabb från Zagreb.

Ni vet att PSG åkte dit och hämtade tre lätta poäng i matchen mot Dinamo. Ni vet också att Zlatan Ibrahimovic gjorde ett mål och brände ett par-tre frilägen. Ni kanske vet att publiksiffran stannade på knappt 10 000 åskådare, på en arena som tar nästan 40 000.

Det ni förmodligen inte har koll på är att en 16-årig grabb vid namn Alen Halilovic fick hoppa in på slutet för Dinamo Zagreb. För cirka en månad sedan blev Halilovic, med 16 år och 102 dagar, den yngste spelaren någonsin i den kroatiska ligan. Debuten var inte i vilken skitmatch som helst, utan i hatmötet med Hajduk Split. Tio dagar senare blev Halilovic ligans yngste målskytt genom tiderna, efter att ha nätat mot Slaven Belupo.

Annons

Självklart var det ett chippmål.

[youtubeplay id=”becwfakK4EY” size=”large”]

Halilovic är etablerad i Dinamos trupp och anses vara en av Europas största talanger. Naturligtvis jämförs han med Messi och flera storklubbar rycker i honom.

Själv har han fullt upp med plugget.

“Jag syns överallt nu, i tidningar och i TV. Polarna från klassen vill ha min matchtröja och matchbiljetter. Tjejerna frågar efter mitt telefonnummer. Just nu är jag den mest populära grabben i skolan, men det hjälper inte hos lärarna, jag har fortfarande en tvåa i biologi.”

Alen har rätt, han är ju överallt.

Det går inte en dag utan att den kroatiska pressen skriver någonting om Halilovic.

Det går inte en dag utan att den bosniska pressen skriver någonting om Halilovic.

Jodå, här har vi en klassisk “vilket landslag ska han välja”-soppa. Alens far Sejad är en förre detta landslagsspelare för Bosnien. Men grabben är uppväxt i Kroatien och har representerat Kroatiens U17-landslag.

Annons

För bara några dagar sedan kallades han till Bosniens U21-lag och nu är det två länder som håller andan och väntar på svaret. Vilket land väljer han?

Efter matchen mot PSG hyllades Halilovic för att han var “en av få hemmaspelare som inte skämde ut sig och sprang efter PSG-stjärnornas matchtröjor efter slutsignalen.”

Han ville bara skaka en spelares hand.

;

Publicerad 2012-10-26 21:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto