Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grazie, Don Tommaso

Fotbollschefen

Bloggade i går om att det vore roligt om Umeå kunde skrälla mot LdB Malmö, för att hålla spänningen i Damallsvenskan in i den sista omgången.

Verkar som att Ramona Bachmann läser bloggen.

Bachmann blev utvisad, Umeå höll 1-1 och nu får vi en helt avgörande guldmatch mellan LdB Malmö och Tyresö. Självklart direktsänder vi den, i TV4 Sport klockan 13.00 på lördag.

***

Otroligt häftiga bilder på John Guidetti, som hyllades på De Kuip före Feyenoords match mot Ajax:

[youtubeplay id=”Bc-0KaWEsY8″ size=”large”]

(efter 3.20 börjar det bli “riktigt bra tv”)

***

Dagens fotbollsmaraton inleddes med SR:s webbsändning av AIK-Syrianska, samtidigt som jag svettades på löpbandet, crosstrainern, roddmaskinen och cykeln.

Annons

Att lyssna var nästan lika plågsamt som att träna. Men jag kämpade mig igenom sändningen som TV4:s språkpolis Niklas Jarelind garanterat hade stängt av.

***

Efter det var det dags för Fiorentina-Lazio i TV4 Sport Xtra, en kanal jag ser via TV4 Play. Lazios

elva, tio, nio spelare kunde inte stå emot Fiorentinas 16 (elva ordinarie och fem gulklädda) och hemmalaget vann med 2-0 efter mål av Adem Ljajic och Luca Toni.

Det jag gillade mest var uttalanden från Lazio-tränaren Vladimir Petkovic efter matchen. Trots att hans lag blev rånat i Florens (två utvisade, ett felaktigt bortdömt mål och en klar straffspark som aldrig dömdes) ville han inte skylla på domarna och gratulerade istället Fiorentina till segern.

Sällsynt och storsint.

***

Framåt kvällen dök det upp lite oväntat jobb. Toppmötet i Ligue 1, Marseille-Lyon, sköts upp pga dåligt väder. Matchen skulle ha sänts i TV4 Sport klockan 21.00. Istället visade vi Serie A-matchen Napoli-Chievo, med start 20.45. .

Annons

Tyvärr är det inte bara att “slänga in en ny match”. Det krävs en hel del jobb, och rätt många är iblandade.

  • Samtal till Charlotte Junkes, som jobbar i evenemangsgruppen och ansvarar för bland annat bokning av matcher, satellitdetaljer och den tekniska biten. Charlotte är en klippa. Hon ryckte in på sin lediga söndag, tog kontakt med italienarna och fixade hem matchen.
  • Samtal till planeringschefen Malte Andreasson, som är kontaktperson vid alla akuta tablåändringar och alltid tillgänglig. Malte undersökte om vi kunde genomföra tablåändringen eftersom Serie A startar 15 minuter före den inplanerade franska matchen. Han tog ett beslut om att vi skulle gå vidare med matchbytet.
  • Samtal till programchefen Elin Ahnberg för ett resonemang kring själva matchbytet. Eftersom vi har kommunicerat att Serie A kommer att sändas exklusivt i TV4 Sport Xtra ville jag försäkra mig om att även Elin tycker att vi gör rätt. Kanalexklusiviteten för Serie A kanske urholkas lite, med samtidigt löser vi ett akut tablåproblem och visar att vi är på tårna. Elin gav grönt ljus.
  • Annons
  • Samtal till Robert Perlskog, som skulle ha kommenterat Marseille-Lyon, om att han får sikta in sig på Napoli-Chievo i stället. Robban är ett fullblodsproffs som genast började läsa in sig på Napoli-Chievo och genomförde sedan uppdraget fläckfritt.
  • Samtal till Olle Juhnell-Lindberg, redaktör för Fotbollskanalen Europa, om att matchbilderna från Napoli-Chievo numera finns tillgängliga för hans program.
  • Samtal till Peter Backe, redaktör för Club Calcio, om att studion får informera tittarna om att det är två matcher som sänds. Napoli-Chievo i TV4 Sport och Roma-Udinese i TV4 Sport Xtra.
  • Mejl till gänget på fotbollskanalen.se om ändringen. David B Larsson var blixtsnabb med denna infotext.
  • Ut med information på min egen twitter.
  • Och sist men inte minst: Lagning av favoritmiddag till gravid sambo, som ofta tvingas stå ut med mina “akuta jobbproblem”.
  • Annons

***

Ett stort tack till Thomas Nordahl som åkte in från Örebro för att vara med i Club Calcio när Marcus Birro blev sjuk. Tillsammans med Jesper Hussfelt och Martin Åslund gjorde Nordahl en jättefin sändning.

Grazie, Don Tommaso!

 

 

Publicerad 2012-10-29 09:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto