Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Frågor och svar

Fotbollschefen

Det är dags igen för bloggens egna lilla FAQ-hörna:

***

Lars: Varför är det ingen som sänder Ligacupen?

Svar: Rättigheterna till Ligacupen har paketerats ihop med FA-cupen och The Championship och hittills har inget svenskt tv-bolag köpt paketet. Just den sortens paketering passar inte den svenska marknaden. Varken TV4, C More eller Viasat kan sända tillräckligt många Championship-matcher eftersom de oftast krockar med andra europeiska ligor som sänds.

Vet inte om SVT, Kanal 5, Eurosport eller andra är intresserade av det här paketet. Men som det ser ut just nu blir det varken någon Ligacup, FA-cup eller Championship i svensk TV den här säsongen. Synd, framförallt med tanke på vilka fantastiska matcher som spelades i Ligacupen i veckan.

Annons

***

Anton: Kan inte ni fixa att alla era bloggar går att läsa via appen?

Svar: Bra förslag, vi får ta och titta på det. Just nu finns följande tolv bloggar tillgängliga via fotbollskanalens app: Ekwall, Lundh, Garå, Hussfelt, Medici, Hyllman, Forss, Zander, Sundberg, Jarelind, Hansson och min egen. Det är fem bloggar som saknas i appen.

***

Omar: När det är match på söndagar kanske ni kan ha en person från varsitt lag i studion på Club Calcio?

Svar: Nej, det är ingenting vi kommer att göra. Många andra har försökt att integrera fans i studiosändningar och det blir aldrig bra TV. Däremot kan man åka ut och träffa fans i deras egna miljöer, kring matcherna. Då blir det oftast väldigt bra.

***

Alexander: Jag besöker er hemsida ungefär 8-10 gånger per dag. Det enda jag saknar är lite speltips/rekar.

Svar: För det första, tack. Kul att du är inne så ofta. För några år sedan hade Niklas Jarelind en spelblogg, men i nuläget har vi ingenting. Vi kommer att diskutera frågan internt och se om det finns något intresse för liknande tjänst.

Annons

***

Linda: Vilka är dina favoriter bland sportjournalister i Sverige? Och vilka är ängst ner på listan?

Svar: Om man inte räknar med någon som jobbar på TV4 eller förekommer i våra sändningar: Jane Björck är fantastisk i SVT, Kalle Karlsson skriver en mycket initierad blogg på Sportbladet.se och Anders Bjuhr har utvecklats till en lysande fotbollskommentator på Viasat.

Det finns självklart några jag inte gillar, men de kommer jag inte att namnge.

***

Fahrudin: Vem ska jag vända mig till för att snabbt få saken fixad? Har man TV4 Play Premium ska det funka.

Svar: Tyvärr har vi haft problem med vår tjänst och de ansvariga jobbar med att försöka lösa det. Det är flera andra som har hört av sig i samma ärende. Mejla till tittarservice@tv4.se om du upplever problem med tjänsten igen så kommer du att få hjälp.

Annons

***

Björn: Hur många jobbar på fotbollskanalen.se och behöver ni mer folk?

Svar: Vi har en redaktion på fem personer som jobbar på heltid (Olof Lundh, Pierre Matteoni, Sven-Bertil Liljegren, David B Larsson och Andréas Sundberg) och en som jobbar på halvtid (Axel Pershagen). Vi har även en praktikant som heter Tony Skarpenhed och är med oss en bit in i december. Sedan har vi 17 olika bloggar på fotbollskanalen.se.

Vi rekryterar inte just nu.

***

Fortsätt gärna att mejla in frågor och funderingar: emir.osmanbegovic@tv4.se

 

Publicerad 2012-11-01 23:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto