Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lägg ner domarjakten

Fotbollschefen

Det var som en krigszon.

Polishelikopter, polishästar, piketbilar, avspärrningar överallt och säkert hundratals poliser. Det sägs att polisnotan för matchen AIK-PSV landade på 800 000 kronor. Nu vet jag inte om UEFA ställer speciella (och orimliga) krav på sina matcher, förmodligen är det så. Men det kändes bara löjligt överdrivet.

***

Fick några frågor på twitter och mejl om varför Europa League-studion inte diskuterade de avslutande minuterna i Hannover, där domaren Fredy Fautrel skänkte en straffspark till hemmalaget och visade ut två Helsingborg-spelare.

Vår studio, med Jesper Hussfelt, Martin Åslund och Olof Lundh, var på plats på Råsunda och tog hand om AIK-PSV den här gången. Precis som vi i de två föregående omgångarna fanns på plats på Olympia och fokuserade på Helsingborg.

Annons

Efter AIK-PSV spelade vi in en kort studiodel om den matchen och packade i hop. Att stå kvar i två timmar till i ett hörn på ett nedsläckt och svinkallt Råsunda och låtsas ha koll på det som händer 112 mil söderut var aldrig aktuellt.

Därför fanns inget studiosnack om händelserna i Hannover.

Ett alternativ hade varit att göra som t.ex. ViasatChampions League, dvs sitta i en inomhusstudio i Stockholm och ta hand om alla kvällens matcher. Så jobbar vi med Club Calcio. Men när svenska lag spelar ute i Europa vill vi vara på plats på arenorna och i går valde vi att vara på Råsunda.

Det finns fördelar och nackdelar med båda lösningarna.

***

När får vi läsa en intervju med Erik Hamréns tandläkare?

***

“Sportjournalisterna goes ståplatsläktare”. Så kan man rubricera gårdagens twitterflöde efter de felaktiga domsluten i Hannover-Helsingborg.

Annons

Ja, domaren gjorde fel. Straffen var fel och därmed även utvisningen på Peter Larsson. Om Wallid Atta nu knuffade domaren är den utvisningen dock rätt, men den kommer ju som en följd av ett felaktigt domslut. Ingen tvekan om att Helsingborg blev bortdömt. Inget snack om att domaren gjorde fel.

Men reaktionerna efteråt var osmakliga. Och när Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg sedan går ut och säger att “det känns uppgjort” och att han “hoppas slippa se domaren i ett år” så har det ändå spårat ur. Får vi höra samma reaktioner när en spelare begår ett misstag och blir utvisad. Eller när en klubbdirektör gör en korkad investering.

Vi måste ändå utgå ifrån att alla människor vill utföra sitt jobb på ett bra sätt. Alla begår misstag. Men tydligen är det accepterat att spotta på vissa yrkersgrupper.

Annons

**

TV4:s Anna Brolin är programledare för kvällens EM-lottning som sänds i 57 länder och kan ses av 120 miljoner hushåll. Nu kan bloggen avslöja Annas inledande ord:

“Ladies and gentlemen, friends of European football family, welcome to…”

Men om jag känner Anna rätt kan inledningen lika gärna bli:

“Let´s get this party started…”

Missa inte! Klockan 18.30 i TV4.

***

Edinson

Roberto

Cavani

Gómez

Om två veckor får ni se honom på Råsunda, i den sista matchen på arenan. Ja, den absolut sista. Vi har haft sista landskampen, sista derbyt, sista Allsvenska matchen och i går hade vi sista matchen mot holländskt motstånd. Typ.

Men efter Napoli är det definitivt över.

***

Det var kul att se AIK-PSV ihop med Viasat-bossen Per Nunstedt. Att jämföra varandras “shitlists” var höjdpunkten, några gemensamma nämnare där. Det är intressant att många i branschen verkar tro att konkurrerande chefer inte pratar med varandra…

Annons

;

Publicerad 2012-11-09 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto