Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Damn you, Vinterstudion

Fotbollschefen

AIK:s supportrar är bäst i Sverige, när de vill. I torsdags bjöd de på ett fantastiskt och känsloladdat avsked i den sista matchen på Råsunda. Jag satt på västra läktaren med två andra tv-chefer, SVT:s Max Bursell och Viasats Per Nunstedt, och ingen av oss lämnade arenan oberörd. Mäktigt!

Nattpromenaden från Råsunda till Odenplan, med Per och Max, var mycket intressant. Två goda vänner, som har liknande arbetsuppgifter och ställs inför liknande utmaningar som jag. Skönt att vi kan vara kollegor och polare i första hand och konkurrenter i andra hand.

***

Europa League rullar vidare, även om de svenska lagen är utslagna. Vi kommer att direktsända både AIK:s och Helsingborgs sista match i TV4 Sport eftersom vi bedömer att det ändå finns ett stort intresse för dessa.

Sedan får vi ladda om för ett slutspel med Liverpool, Newcastle, Tottenham, Lazio, Inter, Napoli, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Marseille, Bordeaux, Lyon, Atletico Madrid och kanske även Chelsea, Celtic och Man City.

Annons

***

Kul att Expressen uppmärksammade Robert Perlskog.

Gillade framförallt citatet: “Det är mycket insmickrande i kommentatorsyrket i dag. Det är “Curva Nord” hit och “Curva Sud” dit. Det går att flörta med det där, men jag försöker göra tv för den breda publiken. Jag tror att det finns de som tycker att det är rätt skönt att ha en balanserad människa i vardagsrummet som inte höjer rösten hela tiden.”

Håller med till 100% angående insmickrandet, som finns överallt.

Robban är en av få som under alla år tackat nej till webbprogram på diverse fanssajter eller sportsajter – där kloka män (oftast är det ju män) sitter i en liten studio i Stockholm och vet exakt vad som pågår i Valencia, hur Abramovitj är som person och vad Galliani egentligen tycker om Allegri. Man vet till och med hur Strammacioni borde formera sin startelva, trots att man aldrig någonsin har varit i närheten av en Inter-träning.

Annons

Kanske har Robban tappat några popularitetspoäng genom att inte vilja synas och höras i dessa forum. Men han är fortfarande en av Sveriges bästa fotbollskommentatorer.

***

Jesper Hussfelt, Martin Åslund, Thomas Nordahl och Daniel Kristiansson är i Milano för att jobba med kvällens sändning av Club Calcio och Milan-Juventus. Allt direktsänds från San Siros mäktiga läktare. Club Calcio, kl. 20.00 i TV4 Sport Xtra.

Några timmar senare är det dags för Fotbollskanalen Europa i TV4, för sista gången i den nuvarande studiomiljön. En epok tar sitt slut, de omtalade gröna snurrstolarna ska bort, liksom resten av scenografin. På måndag morgon river vi allting och en ny studio ska byggas till nästa söndag.

***

Vinterstudion hade säsongspremiär i dag och det tog ungefär 30 sekunder innan jag blev fast framför skärmen. Det är något med Pops, Karlsson & company som gör att man blir trygg i TV-soffan. Vet inte om det är igenkänningsfaktorn, brasan eller samtalstonen. Förmodligen en kombination av dessa.

Annons

Man blir engagerad i sporter och ämnen man egentligen inte bryr sig om. Jag struntar fullständigt i om Anna Haag är kvitt sin förkylning eller vem av de amerikanska damerna som blir snabbast. Jag är ju en fotbollskille från Balkan. Men under några Vinterstudion-timmar i SVT dras man ju in i det hela.

Droppen var när jag kom på mig själv att ropa: “shit, nu är ju Kikkan Randall i ledning”. Damn you, Vinterstudion!

Publicerad 2012-11-25 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto