Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De nobbade Falcao

Fotbollschefen

Det var fotboll överallt.

  • I TV4 Sport spelades seriefinalen i Ligue 1 mellan PSG och Lyon. Niklas Jarelind och Anders Andersson kommenterade, Zlatan Ibrahimovic MMA-knockade sina motståndare och Jérémy Ménez var…
  • usel Jérémy Ménez.
  • I C More Sport spelades seriefinalen i La Liga mellan Barcelona och Atletico Madrid. Petter Johansson kommenterade och i studion fanns duktiga trion Jonas Dahlqvist, Tony Gustavsson och Jens Fjellström.
    Radamel Falcao sprang ifrån tröga Barca-backar, Leo Messi gjorde sitt 25937:e mål för året och Camp Nou sjöng ramsor om favoriten José Mourinho.
  • I TV4 Sport Xtra chockades
  • topplaget Napoli av ett kaxigt Bologna. Daniel Kristiansson kommenterade och Jesper Hussfelt, Marcus Birro och Martin Åslund myste i den nya Club Calcio-studion. Edinson Cavani gjorde mål igen men Bologna vände i slutminuterna.
    Annons
  • I TV4 sändes årets sista (och kanske bästa) Fotbollskanalen Europa med Patrick Ekwall, Johanna Garå, Olof Lundh och Jesper Hussfelt i studion och en semestrande Simon Bank på telefon.

En helt vanlig söndagskväll i fotbollsfabriken.

***

Väldigt roligt och viktigt att Marcus Birro var tillbaka i Club Calcio i går.
Bentornato, bello!

***

I denna fotbollschefsblogg på denna fotbollssajt ska det nu handla om – handboll. För jag måste uppmärksamma Jens Tolgravens uttalande i Expressen:

“Generellt tycker jag att landslaget kan hålla reda på sina presskonferenser, så håller vi reda på våra sändningar”

Kung Tolgraven.

Bakgrunden har ni säkert läst om. Damlandslagets tränare Torbjörn Klingvall kom till TV4:s studio istället för att gå på en presskonferens efter matchen mot Tjeckien och landslaget fick böta 10 000 kronor. Böter som TV4 bör vara med och betala, tyckte general manager Stefan Löfgren.

Annons

Expressen ringde sedan upp TV4:s handbollschef Jens Tolgraven, vars tillbakaspel var snyggt, sansat och pricksäkert.

Vi är många som kan lära oss mycket av Tolgraven.

***

Fotbollskanalen Europa är tillbaka 13 januari, förhoppningsvis med ett par nyheter. Vi får använda juluppehållet till att slipa på de detaljerna som behöver slipas på. Har ni idéer eller förslag kan ni mejla till: emir.osmanbegovic@tv4.se

***

Vilken spelare han är, Falcao!

Minns när sportchefen Hans Pekkari och jag var på plats på Europa League-finalen 2011 i Dublin. Vi var inbjudna av UEFA och allt var påkostat, lyxigt och…väldigt gubbigt.

Porto, med supertränaren André Villas Boas, var storfavorit mot Braga. Med några minuter kvar av den första halvleken gick en större del av den kostymklädda UEFA-armén in i logen för fler snittar och champagne. Vi satt naturligtvis kvar och såg Falcao nicka in matchens enda mål. Han var grym redan då.

Annons

När den andra halvleken drog i gång var Hans och jag rätt ensamma på våra platser. De flesta andra var kvar i logen. De nobbade Falcao för lite skumpa!

Hoppas att jag aldrig blir en sån.

***

Ni vet väl vad som gäller i kväll?

“Gol, gol, but”, TV4 Sport, klockan 22.00. Förra veckan slog vi “Road Wars”. Kan vi upprepa bragden?

Publicerad 2012-12-17 07:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto