Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Frågor och svar, del 5

Tänkte först skriva om varför FA-cupen inte sänds i svensk TV, men Olof Lundh gör det så utförligt och bra att det räcker att länka dit i stället.

I stället fokuserar bloggen på några av de mejlfrågorna som har kommit in under de senaste veckorna:

***

Martin: Brukar se era program i Fotbollskanalens app, är säker inte ensam. Räknas vi in i era tittarsiffror?

Svar: Vi har märkt att fler och fler väljer att se sändningarna via mobilen eller surfplattan. De tittare räknas inte in i tittarsiffrorna som MMS presenterar för tv. Men det finns andra mätningar där vi kan se att det sortens tittande ökar enormt.

***

Timmie: Jag undrar vad det är som som avgör vilka matcher som sänds i vilken kanal? Tittar främst på Barcelonas matcher, vilken kanal ska jag välja?

Svar: Vill du se La Liga så är det C More som gäller. Serie A sänds i TV4 Sport Xtra och Ligue 1 sänds i TV4 Sport (och vissa matcher i TV4 Sport Xtra)

***

Jozo: Hur kommer det sig att TV4 Sporten får använda sig av bilderna från Premier League medan Fotbollskanalen Europa inte får det?

Svar: Det handlar om olika sortens rättigheter. TV4 har köpt nyhetsrätt till Champions League, vilket innebär att vi får visa bilderna i våra ordinarie nyhetssändningar. Fotbollskanalen Europa är ingen nyhetssändning, utan ett magasin och Viasat vill inte sälja magasinsrättigheterna till oss. Tyvärr.

***

Jens: Kommer ni att fortsätta visa Liverpools matcher i Europa League? Vilken kanal gäller?

Svar: Slutspelet i Europa League börjar 14 februari och vi har inte valt tv-matcherna än. Jag får återkomma med ett blogginlägg om hela upplägget för vårens Europa League.

***

Abbe: Jag tycker att det är för mycket prat och för lite fotboll i tv. Alla mina kompisar håller med.

Svar: Antar att du menar att det är för lite fotbollsbilder. Visst kan jag ha förståelse för er åsikt och det är därför vi försöker balansera innehållet i t.ex. Fotbollskanalen Europa, där vi visar väldigt mycket fotbollsbilder. Vill du ha endast fotbollsbilder och ingen studio alls så rekommenderar jag “Gol, gol, but”, måndagar kl 22.00 i TV4 Sport.

***

LW: Läste att TV4 kommer att bryta matcherna för att visa reklam. Uselt!

Svar: Man ska inte tro på allt man läser.

***

Micke: Ser du alla matcher ni sänder? Hur många matcher ser du per helg?

Svar: Nej, jag ser inte allt vi sänder. Det är i princip omöjligt eftersom vi sänder 12-15 matcher per helg i TV4 Sport och TV4 Sport Xtra. Jag väljer ut 3-4 matcher som jag tittar på, sedan håller jag mig uppdaterad via nätet och olika appar. Min fotbollskonsumtion på helgerna handlar mest om Serie A, men visst kan jag ibland klämma in en PSG-match eller en Manchester City-match.

Däremot ser jag alltid våra söndagsprogram Club Calcio och Fotbollskanalen Europa.

***

Linus: Hur väljer ni ut era experter?

Svar: Många olika sätt. Ibland tittar man på vilka spelare som nyligen har lagt av och om det finns någon bra kandidat. Så var det med Anders Andersson, som vi värvade kort efter att han slutade spela. I andra fall är det människor som redan jobbar med en specifik rättighet, t.ex Martin Åslund som var Serie A-expert på Kanal 5 och rekommenderades varmt av många när vi köpte ligan.

Vill du veta mer om våra profiler kan du gå in på den här sidan.

***

Anton: Att ha studio under en stormatch mellan Napoli-Roma verkar vara för mycket begärt?

Svar: Det stämmer att både Club Calcio och Fotbollskanalen Europa hade uppehåll i går, vilket vi informerade om både i den här bloggen och i våra sändningar. Många medarbetare är bortresta på välförtjänt semester, men från och med nästa söndag är allt som vanligt igen – Club Calcio kl 20.00 i TV4 Sport Xtra och Fotbollskanalen Europa cirka 23.15 i TV4 (efter långfilmen).

***

Ni kan alltid skicka era frågor eller förslag på twitter, eller via mejl: emir.osmanbegovic@tv4.se

”Frågor och svar, del 1″ från 15 oktober
”Frågor och svar, del 2″ från 1 november
”Frågor och svar, del 3″
från 21 november
“Frågor och svar, del 4” från 11 december

Publicerad 2013-01-07 kl 08:05
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons