Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Balotelli i TV4 Sport Xtra

Super-Mario är tillbaka i Serie A!

Till att börja med är Milans värvning av Mario Balotelli väldigt bra för intresset för Serie A och därmed även för vår kanal TV4 Sport Xtra. Jag skrev nyligen att ligan behöver fler profiler och Balotelli är en profil, det kan man lugnt säga.

Vi får se om han debuterar redan i helgen, när Milan tar emot Udinese. Passande nog spelas matchen på söndag kl 20.45, inom ramen för Club Calcio.

Däremot är jag lite skeptisk till värvningen rent sportsligt. Alla vet att vad som helst kan hända med Balotelli, han är en tickande bomb. Det går inte att skylla på åldern längre, killen är inte 17 längre utan fyller 23 i år. Om José Mourinho och Roberto Mancini inte kunde hantera honom, hur ska Massimiliano Allegri lyckas då?

På pappret ser anfallsparet Balotelli/El Shaarawy spännande ut. Men hur bra är Mario egentligen? Han var helt underbar i EM förra sommaren, men i Manchester City har det bara blivit ett mål på 14 ligamatcher den här säsongen.

Det här är en chansning av Milan. En dyr chansning, om uppgifterna om summan 23 miljoner euro stämmer.

***

Det är många som jobbar hårt med fotbollen på TV4. Helgens stora hjälte var Niklas Jarelind. I söndags kommenterade han St Etienne-Bastia kl 14.00, gjorde sedan sammandraget av Ligue 1 till Fotbollskanalen Europa och avrundade med att kommentera PSG-Lille kl 21.00.

På måndag morgon var han inne för att göra den franska delen av “Gol, gol, but” – något som vanligtvis tar en hel arbetsdag. Sedan kommenterade han CSKA Moskva-Strömgodset i Copa del sol kl 16.00.

Mer om Niklas Jarelind (eller Darling, som han kallas) hittar du här.

***

I kväll, kl 21.00, direkt från Santiago BernabeuEl Clasico!

Eftersom ligan är avgjord känns cupmatchen extra intressant. Kvällens fajt kan bli den första av fem på relativt kort tid. Två i cupen, en i ligan och eventuellt två i Champions League, eftersom klubbarna ligger på “samma halva” i lottningen.

Matchen sänds i TV4 Sport Xtra och kommenteras av Jesper Hussfelt och Martin Åslund. Och om fjärrkontrollen är upptagen kan ni se El Clasico på fotbollskanalen.se, om ni har ett Premium-abonnemang.

***

Det är tråkigt att Lennart Ekdal väljer att inte leda Kalla Fakta längre. För några veckor sedan uttryckte Ekdal sitt missnöje över programmets placering i tablån och när ledningen inte backade valde han att kliva av.

Jag tänker absolut inte ge mig in i debatten om vem som har rätt och vem som har fel i sakfrågan kring tablåläggningen av Kalla Fakta. Det är inte mitt bord.

Men man kan konstatera att Lennart Ekdal är en man med stark integritet.

***

Tittarsiffror från TV4 Sport i måndags:

  • Gol, gol, but: 24 000
  • Road Wars: 17 000

#winning

Publicerad 2013-01-30 kl 08:03
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons