Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En match att se fram emot

Fotbollschefen

Finns det någon hetare kvalmatch än Kroatien-Serbien, den 22 mars? Vi har köpt tv-rättigheterna till den och direktsänder i TV4 Sport kl 18.00.

Det är en hel månad kvar till matchen, men den dominerar ändå sportsidorna nere på Balkan. Dejan Stankovic, 34, gör comeback i det serbiska landslaget bara för att få spela mot rivalen Kroatien. Men kommer han verkligen att få spela?

Stankovic har uttalat sig om att han har svårt att tänka sig att applådera Kroatiens nationalsång och det uttalandet gillas inte av Serbiens förbundskapten Sinisa Mihajlovic.

“Stankovic måste acceptera våra regler, precis som alla andra. Vill man inte applådera motståndarnas nationalsång – då är man inte med i landslaget.”, sa Mihajlovic till serbisk media.

Annons

Ni minns säkert att Mihajlovic slängde ut Fiorentinas Adem Ljajic förra året, eftersom Ljajic inte ville sjunga med i Serbiens nationalsång. Ljajic gjorde två mål mot Inter i helgen och satte därmed lite press på Serbiens förbundskapten.

“Det spelar ingen roll om han gör fem mål i varje match, han måste sjunga med annars tar jag inte ut honom. För mig är det viktigare hur de är som människor än som fotbollsspelare”, sa Mihajlovic.

I Serbien är åsikterna delade om förbundets “sångregler”. Vissa stöttar Mihajlovic fullt ut, men väldigt många andra menar att man hellre tar sig till VM än har världens bästa fotbollskör.

Kroatien då?

Den forne storspelaren Mario Stanic (ni minns väl MÅLET?) skrev i en kolumn för igraliste.hr att han är ledsen över “det absurda faktumet att det blir Serbien som räddar den kroatiska fotbollen.”

Annons

“Vi får en motståndare som inte behöver en närmare presentation. Vi får ett gästande landslag som äntligen kommer att fylla Maksimir (arenan). Kroatien kommer att enas den dagen. Norr och söder blir ett. HDZ och SDP (politiska partier) blir ett. De rika och de fattiga blir ett. Allt som inte kan enas kommer att enas. Vem bryr sig om den ekonomiska krisen, vem bryr sig om korruptionen och alla smutsiga affärer? Den 22 mars glömmer man allt annat och försöker ordna en matchbiljett för att bli en del av historien.”

Det här är bara början på uppladdningen och jag kommer att försöka hålla er uppdaterade på vad som skrivs och sägs där nere.

För det är verkligen en match att se fram emot!

Publicerad 2013-02-20 08:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto