Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vårdslöst eller våldsamt?

Fotbollschefen

Vårdslöst eller våldsamt?

Ska Nanis spark mot Arbeloa bedömas som vårdslös (gult kort) eller våldsam (rött kort).

Självklart kan man diskutera detta i all evighet. Men om experterna inte är överens, inte ens EFTER att de har sett repriserna och bläddrat i regelboken, vilka krav kan vi då ställa på en domare som bara har några sekunder på sig att ta beslutet?

Vill ni läsa mer om situationen och regelverket så rekommendrar jag Olof Lundhs krönika.

***

Har ni några timmar över kan ni läsa en (låååång) intervju med mig på expressen.se.

***

Jag gillar twitter. Det är enkelt, kul och ett utomordentligt sätt att hålla sig uppdaterad.

Annons

Men ibland är nivån på twitter pinsam. Som till exempel i går, när jag och andra kollegor fick höra både det ena och det andra, bara för att vi hade olika åsikter om ett domslut.

Går man sedan in på “näthatarnas” profiler ser man tyvärr ofta att det handlar om vuxna människor, ofta föräldrar. Exempelvis har vi Mats W Svensson som beskriver sig själv som “föräldraledig journalist på jakt efter nya uppgifter”. Mats tyckte att jag var en pajas för jag hade en annan bedömning av utvisningssituationen.

Lycka till med barnuppfostran och jobbletandet, Mats.

***

Längd-VM är över och alla kommersiella kanaler kan pusta ut. De tittarsiffrorna som SVT hade under de senaste två veckorna var inte att leka med. Total dominans.

***

Fantastiska rapporter från Frida Nordstrand i Viasat efter gårdagens match på Old Trafford. Det är ovärdeligt att ha en reporter på plats när det smäller och Nordstrand är riktigt bra på att nyhetsvärdera och berätta exakt det man vill veta.

Annons

Alex Ferguson sprang runt och svor åt UEFA-folk, José Mourinho avbröt sin intervju för att lugna ner honom och Manchester Uniteds spelare var tokförbannade. Och Nordstrand var där – mitt i kaoset.

Och nej, alla cyniker – jag skriver inte detta för att jag vill värva Frida Nordstrand till TV4 eller för att jag vill flytta till Viasat. Man kan faktiskt berömma konkurrenter utan att ha en dold agenda.

***

Den absolut enklaste förhållningsregeln på sociala medier: skriv inget du inte skulle kunna säga till personen face-to-face.
Ingen normal människa går fram och säger “tyckte du att det där var en utvisning? Du är en jä*la idiot” till folk på gatan.

***

Det är stora tv-nyheter på gång…

Publicerad 2013-03-06 10:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto