Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världspremiär för nya kommentatorsparet

Fotbollschefen

Ni som följer bloggen vet att jag försöker uppdatera den med info kring fredagens hetaste match i VM-kvalet, Kroatien-Serbien. Den här gången räcker det egentligen med att länka till Erik Nivas fantastiska berättelse om förbundskaptenerna Igor Stimac och Sinisa Mihajlovic.

Niva när han är som bäst!

För er som vill ha ännu mer intressant läsning rekommenderar jag vår egen Balkan-blogg, där Johan Nilsson skriver så initierat att man börjar misstänka att han egentligen heter Jovan Nilsonovic, kan språket och sitter på ett rökigt kontor någonstans i Zagreb eller Belgrad.

***

Jag kan inte släppa det här med att den duktige travreportern Per Skoglund ska springa runt med en liten tv-skärm runt halsen? Vad säger facket?

***

Kvartsfinalerna i Womens Champions League spelades i går och både LdB Malmö och Kopparbergs/Göteborg fick stryk i Frankrike. Malmö blev utklassat och förlorade med 5-0 mot Lyon i en match där Lotta Schelin gjorde två mål. Göteborg stod emot bättre och föll med bara 1-0 borta mot Juvisy.

Annons

TV4 Sport sänder returmatcherna nästa vecka, från Göteborg på onsdag och från Malmö på torsdag. Göteborg har ju fortfarande chansen att vända och ta sig till semifinal. Men där väntar tyvärr Lyon.

***

I dessa hockeyslutspelstider får man vara glad att fotbollskanalen.se finns. En fristad för oss som inte bryr oss om hur det går för HV71 eller hur många utvisningsminuter ett gruppslagsmål i Scandinavium gav.

Ett tag tänkte jag försöka följa årets slutspel. Mest för att kunna hänga med i snacket runt vårt “producentbord”, där jag sitter mitt bland hockeyälskarna Olofson, Supanich, Tolgraven och Edlund.

Kanske nästa år. Eller inte.

***

Mer intressant fakta kring Kroatien-Serbien. UEFA ger det svåra uppdraget till den turkiske domaren Cüneyt Cakir, en av Alex Fergusons favoritdomare. Kan man spela på att det blir minst en utvisning i matchen?

Annons

Matchen blir även VÄRLDSPREMIÄR för kommentatorsparet Peter Backe och Hans Backe. Förmodligen är det första gången någonsin far och son kommenterar direktsänd idrott i svensk TV. (eller har jag missat någon?) Frågan är om det kommer att hetta till lika mycket i kommentatorsbåset på TV4 som på Maksimir-arenan i Zagreb? Inte helt omöjligt.

Nivas berättelse, Balkan-bloggen, historiken mellan länderna, Backe vs Backe, domaren Cakir. Visst blir ni lite sugna på den här fajten?

Vi sänder den i TV4 Sport och på fotbollskanalen.se på fredag kl 18.00.

 

Publicerad 2013-03-21 10:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto