Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

House of Cards

Fotbollschefen

Alla ni som har sett Netflix briljanta originalserie “House of Cards” vet hur samspelet mellan makthavare och journalister kan se ut. Det är ofta förekommande att nyheter och rykten publiceras av en anledning. Även inom sportbranschen.

När ni läser en spekulation, försök att tänka på följande: Vem är det som skriver? Vem ligger bakom, dvs vem tjänar på att detta rykte publiceras? Varför publiceras detta just idag? Vad är det som EGENTLIGEN pågår?

Jag vill naturligtvis inte spekulera i vilka källor folk använder sig av och varför. Men jag kan länka till några intressanta artiklar, som ni kan läsa i lugn och ro och bilda er en egen uppfattning om vad som är sant och vad som är falskt. Samt vad som är “avslöjat” och vad som är placerat.

22 januari: “Äger fotbollen – nu vill han köpa Elitserien”

29 januari: “Nu blir han mäktigast inom svensk idrott”

Annons

15 mars: “Nya avtalet för C More – håller kvar Elitserien”

21 mars: “TV4 planerar att sälja förlusttyngda C More”

22 mars: “TV4 säkrar Allsvenskan”

23 mars: “Är beredd att betala 40-50 miljoner mer”

***

Som ni säkert märkte sändes varken Fotbollskanalen Europa eller Club Calcio i går pga landslagsuppehållet. Nästa helg tar vi påskledigt och kommer tillbaka på söndag 7 april.

***

Båda kvällstidningarna satsar stort på webb-tv. De har byggt egna studios och de direktsände inför Sveriges kvalmatch mot Irland. Det är piggt och offensivt och självklart måste vi som gör “traditionell” TV hänga med i den här utvecklingen.

En fördel som tidningarna har är att de inte är bundna till några rättigheter, de kan köra studiosändningar inför landskamper, Champions League, Premier League, Serie A, La Liga…whatever. De har inga rättighetskostnader eftersom de inte sänder några matcher och kan fortsätta bygga sina sändningar kring rättigheter som TV-bolagen betalar dyra pengar för.

Annons

Självklart gjorde båda dessa tidningar objektiva recensioner av sina egna satsningar. Expressen tyckte att deras maratonsändning blev en succé. Aftonbladet tyckte att deras livesändning blev en dundersuccé.

Jag hann tyvärr inte se någonting, men litar självklart på dessa objektiva bedömare.

***

På tal om House of Cards – det är en utomordentligt bra serie, som ni borde försöka se. Kevin Spacey är suverän som kongressledamoten Francis Underwood och berättarstilen är unik och spännande. En av mina absoluta favoritserier, vid sidan av Sons of Anarchy, Game of Thrones, Homeland och The Following.

***

Dags att börja jobba, i dag väntar en heldag på Bonniers högkvarter på Kungsgatan. Men oroa er inte, i morgon kommer ett nytt historiskt inlägg i den här dundersuccébloggen.

Publicerad 2013-03-25 08:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto