Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alm borde ha ställt upp

Fotbollschefen

Det blir inte bättre än så här.

April och maj är de roligaste månaderna, om man gillar fotboll. De stora europeiska ligorna och cuperna går in i sitt slutskede, samtidigt som den svenska fotbollssäsongen tar fart.

Det är matcher hela tiden. Och det är helt underbart.

I april har vi på TV4 endast tre dagar utan direktsänd fotboll. Under månadens övriga 27 dagar pumpar vi ut runt 70 direktsända matcher i TV4 Sport eller TV4 Sport Xtra. Galet!

***

En av bloggarna som har seglat upp som en ny favorit är Stefan Ottossons talangblogg. Mycket initierat och ambitiöst skrivet.

***

Tycker synd om AIK, som spelmässigt förtjänar fler än de ynka två poäng laget har just nu. I går körde AIK över Malmö FF, framförallt i andra halvlek. Men MFF kontrade in matchens enda mål på tilläggstid och stal de tre poängen.

Annons

Bara två pinnar på fyra matcher gör att AIK:s tränare Andreas Alm säkert är rejält pressad. För oavsett hur bra tränare han är och hur omtyckt Alm är i AIK-kretsar så måste poängen börja droppa in. Hoppas att det vänder för Alm, gillar honom sedan hans tid som Superettan-expert i TV4 och vet hur mycket fotbollskunnande det finns i honom.

En sak som dock gör mig lite besviken är att varken Alm eller någon AIK-spelare gav intervjuer till det sändande bolaget C More efter matchen. Alm, som själv har varit “på andra sidan”, borde förstå att det ingår i hans jobb och ställa upp även om laget förlorar och domaren begår misstag. Och oavsett hur arg man är.

Till skillnad från många andra tränare i Allsvenskan brukar Alm dessutom oftast vara intressant och ärlig i intervjusituationerna.

***

Annons

Tänk om alla jobbdagar kunde börja som gårdagen – med ett frukostmöte med en person som sprudlar av energi och entusiasm.

***

Jag är förmodligen en av de sista mediemänniskorna att upptäcka podcasts. I helgen lyssnade jag på Alex Schulmans och Sigge Eklunds berättelse om Leif GW Persson och det var riktigt underhållande. Rekommenderas!

Anders Cedhamres podcast “Agendasättarna” har fått en del välförtjänt beröm och många kollegor tipsar även om Adam Alsings podcast.

***

Dags att bege sig mot Bonniers högkvarter för en heldagssittning med kollegorna i sportledningen.

“The mothership” bjussar på fina och moderna konferenslokaler, lyxkaffe och Bonnier-choklad. Kontoret är naturligtvis mitt i stan och det är superfint och luftigt.

Tror inte att de som jobbar på “The mothership” behöver skriva protestlistor för att byta ut värdelösa kaffemaskiner eller överväga byte till mindre skrivbord för att få tillräckligt med arbetsplatser för sina medarbetare.

Annons

 

Publicerad 2013-04-18 08:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto