Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Adios Rio?

Fotbollschefen

Rio de Janeiro.

Det är långt dit, på många sätt.

För cirka två månader sedan bokade produktionschefen Stefan Karlsson och jag resa till Rio de Janeiro och WBM (World Broadcasters Meeting) inför VM 2014. Vi skulle resa på måndag 22 april (i morgon) och åka hem sent på lördag 28 april. Fem dagar i Rio, fullspäckade med FIFA-seminarium, möten med representanter från övriga nordiska tv-länder, individuella möten med FIFA:s tv-höjdare, studiebesök på International Broadcast Center och besök på Maracana-arenan. Bland annat.

Men bekymren började redan i torsdags då Stefan lämnade sportledningsmötet på Bonniers (a.k.a “The Mothership”) och klagade på illamående. Att han inte ens ville smaka Bonniers-lyxlunch utan valde att åka hem vittnade om att han var riktigt risig. Samma kväll kom rapporter om feber och kräkningar. Skulle Stefan hinna bli frisk tills på måndag?

Annons

Inte nog med det, bara timmar efter att Stefan blev dålig började jag få riktigt ont i halsen. Halsfluss! (ja, jag har barn på dagis) Även min egen Rio-resa hamnade i farozonen.

Det blev en kamp mot klockan för både Stefan och mig. Och när vi under gårdagen, efter mycket antibiotika, glatt konstaterade att båda mår bättre och att vi förmodligen kommer att kunna åka – då kom nästa stora smäll.

Lufthansa informerade om en 24-timmarsstrejk. Just på måndag. Ja, vi är bokade med just Lufthansa.

Jag vet inte hur ofta medarbetare i tyska flygbolag går i strejk, men det kan inte vara speciellt vanligt. Det är ju tyskar vi pratar om. Men klart som f*n att de skulle strejka just den dagen när vi ska resa till Rio.

Hur vi nu ska ta oss till WBM har jag inte en blekaste aning om. De flygresorna som finns att boka går via Miami, Bagdad eller Nordpolen och tar tre-fyra dygn. Typ.

Annons

Det hjälper knappast att resebyrån som TV4 samarbetar inte har öppet på helgerna, i stället får man ringa ett journummer. Det är väl jättebra att de har ett journummer. Men det vore ännu bättre om de någon gång kunde svara när man ringer journumret.

Det är långt till Rio nu…

***

Ska vi ta och försöka fokusera på TV nu. Lördagar är dagar då både Sportbladet och SportExpressen publicerar sina tv-krönikor och det är alltid intressant att se vad Marcus Leifby och Anna Friberg har fastnat för eller snappat upp den senaste veckan.

Leifby, 65, hyllar arkivmaterial och är trött på LIVE-sändningar.

Friberg gräver i tittarsiffror och TV4:s samarbete med SBS och har en del intressanta funderingar och slutsatser.

***

Vilken uppvisning av Maharajah, som vann Olympiatravet i överlägsen stil i går!

Enligt Johan Edlund, TV4:s exekutive producent för trav, hade gårdagens fina prestation räckt till seger i Prix D’Amerique.

Annons

***

Nu kämpar vi vidare. To be continued…

Publicerad 2013-04-21 09:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto