Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Snart är det över…

Slutspurten.

På onsdag väntar finalen i Europa League, på fredag är det final i Copa del Rey, på söndag har vi den avslutande omgången i Serie A samt Club Calcio och Fotbollskanalen Europa för sista gången den här säsongen.

“Det kommer att bli så jävla tomt om ett par veckor när alla ligor tar sommarlov. Deppar i förväg här…” skrev Adam Alsing på twitter i går.

Ja. Det kommer att bi ganska tomt. Men det finns hopp. 

Superettan och Damallsvenskan rullar vidare i TV4 Sport. Den 25 maj kickar vi i gång brasilianska Serie A, med lirare som Neymar, Pato och Ronaldinho. Och i juli väntar ett helt underbart EM-slutspel på hemmaplan för Pia Sundhage & co.

***

Det har varit en del snack om att TV4 sänder reklam i sina sportsändningar. Känns som att vissa kritiker återupptäcker detta faktum när det passar.

***

Ni såg väl bilderna i Fotbollskanalen Europa i går kväll? Zlatan Ibrahimovic blev rasande på sportchefen Leonardo och skällde ut brassen i PSG:s omklädningsrum:

 

Enligt uppgifterna blev Ibrahimovic irriterad eftersom Leonardo ville att svensken skulle gå till dopningkontrollen. Struntsamma, anledningen till ilskan är mindre viktig. Det som är intressant är att se relationen mellan Ibrahimovic och hans chef, bara minuter efter en historisk ligatitel.

Blir Ibrahimovic kvar i PSG? Jag tror inte det. Jag önskar att han vänder “hem” till Serie A. Det vore helt fantastiskt för hela Club Calcio-gänget, som lite i skymundan har gjort ett strålande jobb med Serie A den här säsongen.

Jag får ofta frågan om i vilken kanal Serie A kommer att sändas nästa säsong om Ibrahimovic går dit. Det är omöjligt att svara på det, vi får sätta oss och kika på det ifall flytten skulle bli av. Men i dagsläget finns det inga planer att ändra på någonting: Ligue 1 sänds huvudsakligen i TV4 Sport och Serie A sänds i TV4 Sport Xtra.

***

Fin gest av C More att skänka alla intäkter från kvällens direktsända match AIK-Dinamo Zagreb till Ivan Turinas familj.

***

Söndagskvällen i TV4:s kanaler dominerades av direktsänd sport.

  • TV4: Hockey-VM, Slovakien – Ryssland
  • TV11: Hockey-VM: Norge – Schweiz
  • TV4 Sport: Lyon – PSG
  • TV4 Sport Xtra: Milan – Roma

Det är en viss kanibalisering när så många fina matcher pågår samtidigt i våra kanaler. Rent kommersiellt hade det varit bättre att ha matcherna lite mer utspridda och inte konkurrera om samma tittargrupp.

Men det är ändå häftigt att sport dominerade TV4:s utbud fullständigt. Och framförallt är det ett skönt budskap till de som kommer med mindre genomtänkta påståenden som “men, ni säljer ju bara rättigheter” och “ni sänder ju ingen sport längre”.

***

Favoritpodden “Off Air” fortsätter att underhålla. I avsnitt tre får ni bland annat veta hur programledarna Anna Brolind, Maud Bernhagen, Suzanne Sjögren och Karin Frick hanterar stora och svåra nyhetshändelser som t.ex. Turinas död och flygkraschen där Stefan Liv omkom.

***

Det känns alltid bra när licenspengarna används på rätt sätt…

Publicerad 2013-05-13 kl 11:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons