Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Studio Copacabana - så ser den ut

Uppdatering om VM 2014 och FIFA:s studio på Copacabana, som jag bloggade om tidigare. Nu har FIFA kommit tillbaka med skisser och kostnadsförslag.

  • På den första bilden ser man vyn från studion, dvs hela Copacabana och Sockertoppen i bakgrunden.
  • Den andra bilden visar studiobyggnadens placering i hörnet av stranden.
  • Den sista bilden visar att det handlar om fyra större studios (12m x 9m) och sex mindre (8m x 7m)

Studiohyran är skyhög. Vi pratar om x antal miljoner kronor. Peanuts för de riktigt stora bolagen som t.ex Al Jazeera – som direkt ville boka tre studios. Men jag har tyvärr svårt att se att TV4 eller SVT har råd. Om vi inte samarbetar och delar på studioytan och tekniken…

Det vore helt fantastiskt att kunna bjuda de svenska tv-tittarna på sändningar från den absolut bästa studiopositionen i Brasilien.

***

Roberto Mancini fick sparken i går och många verkar vara förvånade. Visst, han är älskad av fansen och det är bara ett år sedan han vann en efterlängtad ligatitel med Manchester City. Men utvecklingen har gått åt fel håll.

Den här säsongen har Manchester City saknat en tydlig spelidé och förlitat sig mest på de individuella kvaliteterna spelarna besitter. Och när nyckelspelarna David Silva, Carlos Tevez, Sergio Agüero och Yaya Toure inte gör sin bästa säsong fanns det inte så mycket att luta sig mot. Manchester City har inte spelat som ett lag. Jämför bara med lagmaskiner som Manchester United, Juventus, Bayern München och Borussia Dortmund.

Resultatmässigt har säsongen varit ett misslyckande. Manchester City kom tvåa i ligan, men hotade aldrig Manchester United i kampen om ligatiteln. Det är inte dåligt att komma tvåa bakom United, men med den truppen som Mancini besitter kan man kräva att City i alla fall är med och slåss om ligan in i det sista.

Champions League var ett fiasko. Visserligen fick man en svår grupp, med Real Madrid och Borussia Dortmund. Men City kom sist, med NOLL segrar, tre oavgjorda och tre förluster på sex matcher. Till och med Ajax var bättre.

Och det senaste misslyckandet var finalförlusten i FA-cupen mot bottenlaget Wigan.

Fotbollen är en färskvara och ser man till den här säsongen är det inte alls förvånande att Roberto Mancini får lämna Manchester City.

***

Heineken har gjort det igen:

[youtubeplay id=”fyXLOuOEnQs” size=”large”]

 

 

Publicerad 2013-05-14 kl 13:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons