Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ja, må han leva

Fem snabba till Per Nunstedt, Programchef Viasats Sportkanaler, som fyller 40 idag!

Hur ser den stora dagen ut? Berätta.
– Jag firar i London under St Georgs flagg, med lördagens Champions League-höjdare på Wembley som Das Große Finale. Men jag tjuvstartade redan igår med en kvällsvard tillsammans med Premier League, i sällskap av Sir Alex buckla, i en gammal vacker kyrka, One Marylebone. Och hela gänget sjöng högt på tolvslaget, “Happy Birthday Dear Thor”, det är tydligen mitt smeknamn här. Idag har jag hunnit bli gratulerad av Blur-Damon (bilden) och hans raspiga röst, och på dagens första möte så fick jag en gigantisk chokladtårta, som tillfälligt knockat mig. Jag får bästa finbesöket från Sthlm senare, London ligger och väntar, det här blir gissningsvis den mest vidunderliga födelsedagen någonsin, tackar som frågar. Och grattis själv, Emir!

Tack, tack. Hur förändras du som tv-chef nu när du har klivit över 40-strecket?
Jag har världens roligaste jobb så jag hoppas på biznizz as usual, även om det så klart är speciellt att fira vinter med olympiska spel i Sotji.

Säg någonting snällt om SVT…
– Från den dagen som jag förstod hur en tv fungerade så har jag ställt klockan efter Sportnytt.

Säg någonting snällt om TV4…
– Sporten är en fantastisk arbetsplats, kort sammanfattat.

Välj din drömuppställning för en fotbollssändning. Programledare, expert, kommentator, expertkommentator och reporter. OBS, du får inte välja några Viasat-profiler.
– Jag ser gärna Torbjörn Nilsson i en Lineker-roll som programledare, flankerad av experter i Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg. På kommentatorsplats önskar jag mig en nostalgikick i form av Jens Tolgraven tillsammans med Hasse Borg. Pitchreporter? Varför inte Jane Björck, hon fixar alla uppdrag med ackuratess. Sicken sändning!

***

Själv firade jag 34-årsdagen med intervallträning på No18 i morse, en del schemafrågor, Off Air, samt kontraktskrivning med en blivande storstjärna.

Inte alls lika spännande som Nunnan. Men en bra dag…

 

Publicerad 2013-05-23 kl 15:22
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons